Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na trati vyhasol život matky a jej 8-ročnej dcéry. Tragédia zasiahla celú obec
Zdielať na

Na trati vyhasol život matky a jej 8-ročnej dcéry. Tragédia zasiahla celú obec

BEŇADIKOVÁ / Pred prichádzajúci vlak sa v sobotu (9. 3.) v okrese Liptovský Mikuláš postavila žena s dieťaťom v náručí. Podľa zistení TV JOJ išlo o matku a jej 8-ročnú dcéru.

Osobný vlak bol už takmer vo svojej cieľovej stanici v Liptovskom Mikuláši, keď rušňovodič v okolí obce Beňadiková spozoroval osobu v koľajisku. Nebohé osoby sa podarilo policajtom pomerne rýchlo identifikovať, našli totiž ženine doklady. Išlo o obyvateľku Beňadikovej a jej 8-ročnú dcéru.

Dievčatko od narodenia bojovalo s vážnym zdravotným postihnutím, doma malo viacerých súrodencov. Tragédia zasiahla celú obec. Sústrasť rodine vyjadril starosta aj verejne cez sociálne siete. "Je to pre nás fakt tragédia. Bola to normálna rodina. Jediný problém bol, že mali postihnuté dieťa. Veľmi dobre sme s nimi vychádzali, aj tá pani bola veľmi obetavá voči tým deťom," uviedol Ján Martinovič, starosta Beňadikovej.

Rušňovodič nemal najmenšiu šancu zrážke zabrániť. "Nehoda si vyžiadala životy dvoch osôb a neohrozila zdravotný stav cestujúcich vo vlaku," informoval Dominik Drevický, hovorca ZSSK Slovensko. "Na mieste udalosti sme boli prví. Bohužiaľ, zranenia dvoch osôb neboli zlučiteľné so životom. V spolupráci s políciou a zdravotníkmi sme zabezpečili miesto udalosti," uviedol Marián Gejdoš, veliteľ zásahu HaZZ Liptovský Mikuláš.

V blízkosti železničnej trate a miestneho cintorína našli aj detský kočík. Policajti miesto tragédie uzavreli. Hasiči postupne z vlaku evakuovali všetkých cestujúcich. Viacerým pomohli bezpečne prejsť k poľnej ceste, odkiaľ im zabezpečili odvoz. "Prevažná väčšina z nich boli deti. Následne sme ich pomocou vozidiel HaZZ transportovali na železničnú stanicu v Liptovskom Mikuláši," doplnil Gejdoš.

​Motív ženinho skratového konania vyšetruje aj polícia. "Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme k prípadu poskytovať žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania," uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa KRPZ Žilina. "V dôsledku incidentu bola doprava na tejto trati úplne prerušená až do 17:50, keď došlo k povoleniu jazdy vlakov po jednej traťovej koľaji zníženou rýchlosťou. ZSSK musela kvôli nehode odrieknuť dva osobné vlaky, zároveň došlo k zmeškaniu 13 vlakov," informoval Drevický.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy