Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Nadávky, svetlice, priestupky: Futbalové derby v Bratislave spôsobili rozruch
Zdielať na

Nadávky, svetlice, priestupky: Futbalové derby v Bratislave spôsobili rozruch

BRATISLAVA / Na Tehelnom poli hrá rizikový zápas medzi Slovanom a Spartakom Trnava. V teréne je opäť množstvo policajtov. Situáciu pred zápasom sledoval aj náš reportér Michael Grežďo.

Situácia pred zápasom bola pokojná. Bez priestupkov sa to však nezaobišlo. Jedného muža museli policajti pred štadiónom spacifikovať. "Pred zápasom boli zo strany polície zistené štyri priestupky, a to porušenie zákona o organizovaní verejných podujatí," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

Krátko pred štartom zápasu policajti zistili ďalší priestupok, a to konkrétne používanie pyrotechniky. V ostatných prípadoch išlo o nedovolené prekrývanie tváre. Jeden z fanúšikov bol riešený za neuposlúchnutie policajta. Aj po zápase budú policajti dohliadať na bezpečný presun fanúšikov. "Všetky priestupky boli riešené v blokovom konaní," dodala hovorkyňa.

Nechýbali nadávky ani svetlice

Príchod trnavských fanúšikov sprevádzali, ako obvykle, rôzne vulgárne pokriky na adresu domáceho tímu. Výnimkou ani dnes neboli svetlice, ktoré sú však zakázané. Dnešné futbalové stretnutie bolo organizátormi označené ako rizikové. To znamená, že v okolí národného futbalového štadióna museli vodiči rátať s obmedzeniami v doprave. 

Na bezpečnosť dohliadali dopravní policajti, ťažkoodenci, kynológovia, operatívci či antikonflitkný tím. Pred štadiónom bolo preventívne pristavené aj vodné delo. Fanúšikovia Spartaku prišli do Bratislavy vlakom približne o tretej. Následne ich z vlakovej stanice priviezlo päť autobusov, ktoré pre nich vyhradil dopravný podnik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy