Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Hromadné prepúšťanie a rušenie operácií: Situácia v nemocnici je vážna
Zdielať na

Hromadné prepúšťanie a rušenie operácií: Situácia v nemocnici je vážna

MICHALOVCE / Chrípka a viróza. Nemocnici v Michalovciach neubúdajú pacienti, ale lekári a sestričky. Situácia je vážna, pretože počet zdravotníckeho personálu klesol pod prijateľnú hranicu. Nemocnica na ochorenie svojich zamestnancov reagovala mimoriadnymi opatreniami.

​"Aktuálne evidujeme zvýšený nárast respiračných infekcií u personálu, takže sme museli zredukovať chod nemocnice," uviedol medicínsky riaditeľ nemocnice v Michalovciach Peter Rovder. Nemocnice začala funfgovač v špeciálnom režime. Od piatku 19. januára platí zákaz návštev.

Kvôli obmedzenému počtu lekárov a sestričiek boli plošne zrušené aj špeciálne výkony. Tie sa týkajú nových prípadov, ktoré sú spojené s dlhšou hospitalizáciou. "Zredukovali sme niektore planovane hospitalizácie a niekotré planovane operácie. Máme v priemere okolo 35 operácií denne, ale už sme mali aj okolo 50," vysvetlil Rovder.

Neodkladné zákroky sú stále k dispozícii

V záujme maximálneho odľahčenia zdravotníckeho personálu došlo k prepúšťaniu pacientov, ktorým to ich zdravotný stav umožnil. Skorší návrat z nemocnice domov ľudí prekvapil aj potešil. Všetky opatrenia budú v platnosti až do návratu lekárov a sestier do práce. Nemocnica zároveň garantuje, že príjem a operácie urgentných pacientov sú bez obmedzení. "Čo sa týka neodkladnej starostlivosti, tú poskytujeme naďalej v plnom rozsahu," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy