Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Chystáte sa na hory? Pozrite si, či vám aj Petre počasie dopraje
Zdielať na

Chystáte sa na hory? Pozrite si, či vám aj Petre počasie dopraje

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Vlna mrazov, ktorá zasiahla Slovensko, pokračuje naďalej v podobe mierneho sneženia a nepríjemného studeného vetra, ktorý ešte viac znižuje pocitovú teplotu. Podobné počasie môžeme očakávať aj v nasledujúcich, víkendových dňoch. Týka sa to aj všetkých nadšencov slalomu, ktorí sa chystajú do Jasnej na preteky svetového pohára, ktorého sa zúčastní aj Petra Vlhová.

Piatok priniesol zamračenú oblohu, na niektorých miestach aj jemne snežilo, alebo mrholilo. Fúkal nepríjemný severný vietor, ktorý najmä na východe krajiny citeľne znižoval pocitovú teplotu. Popoludní sa ale začala oblačnosť zmenšovať, k večeru už prevládalo málo oblakov a skončilo aj sneženie. Veľmi podobný charakter počasia sa očakáva aj v nasledujúcich, víkendových dňoch.

Znamená to, že už noc na sobotu bude skoro jasná, jasná. Pretože sa k nám od severu rozširuje vysoký tlak, postupne sa začne v noci vzduch ochladzovať na 4 až -12 stupňov Celzia, na severe, v dolinách a kotlinách bude teplota klesať ma -12 až na -18 stupňov Celzia. Spočiatku ešte vietor od severu do 25 kilometrov za hodinu, ale do rána zoslabne.

​Deň bude skoro jasný, polojasný. Zrána ešte ojedinele pozor na nízku oblačnosť. Denná teplota od 0 do 5 stupňov Celzia, na severe od -4 do 0 stupňov Celzia. Vietor slabý, trošku silnejší, na západe krajiny do 20 kilometrov za hodinu. Na horách od výšky asi 1 500 metrov bude prudký vietor.

Lyžiarom bude priať

V nedeľu sa nečaká žiadna podstatná zmena. Zostane málo oblakov na oblohe, jemne viac sa môžu objavovať v noci na severe, severovýchode a popoludní pribudne oblačnosť aj západe. Do rána sa ochladí na od -4 do -17 stupňov Celzia, najchladnejšie opäť bude v horských dolinách a kotlinách. Cez deň sa vzduch prehreje na 0 až 6 stupňov Celzia. Vietor iba slabý.

Počasia na horách bude priať lyžiarom. Oblakov bude málo, slnko zasvieti naplno, nezabudnite si chrániť tvár kvalitným krémom s UV faktorom, lebo slnko má svoju silu aj v zime. Na horách vo výške 1 500 metrov očakávajte v sobotu od -9 do -4 stupňov Celzia, v nedeľu bude o asi 1 až 3 stupne Celzia teplejšie. Snehu je v našich lyžiarskych strediskách dosť, aj v tých nižšie položených. Stihli totiž počas silných mrazov aspoň zasnežiť, keď už chýba prirodzený sneh. 

Súvisiace články

Prečo počasie na Noviny.sk

Najlepšie počasie je už od roku 2009 vašim najlepším sprievodcom vo svete počasia. Prináša servis naplnený aktuálnymi informáciami a aktuálnymi predpoveďami. Kompletný servis začína presným popisom aktuálnej situácie a vysvetlením jej najbližšieho vývoja. Samozrejmosťou je predpoveď počasia pre najbližšiu noc a najbližší deň, ktorá je rozdelená na tri regióny v rámci Slovenska a v rámci nich sa sústredí na významné regionálne centrá. Pre cestovaniachtivých je tu predpoveď počasia pre susedné štáty. A pre tých, čo si radi robia dlhšie plány, je tu predpoveď na 7 dní. Radi oddychujete? Aj pre Vás máme informácie o možnostiach oddychu na lyžiach (v zime) alebo pri mori (v lete).

Všetky predpovede a informácie o počasí sú založené na pravidelne aktualizovaných dátach z meteorologickej staničnej siete a so siete dištančných meraní – meteorologických radarov a meteorologických satelitov. Náhľad do budúcnosti umožňujú špičkové meteorologické modely vylepšované tímom odborníkov so zreteľom spresňovať predpovede práve pre územie Slovenska. A všetky tieto informácie sú spracované a sprostredkované skúsenými moderátormi – profesionálnymi meteorológmi.

A prečo je Najlepšie počasie to najlepšie? Pretože Vám ponúka ideálnu kombináciu vždy aktuálnych informácií, presných predpovedí, prehľadnej grafiky a profesionálneho, a pritom ľudského a bezprostredného, prístupu moderátorov. A preto je to nielen najlepšie, ale aj najobľúbenejšie počasie. Ďakujeme Vám.