Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pri zrážke s vlakom prišla o život jedna osoba. Podľa informácií TV JOJ išlo o tínedžera
Zdielať na

Pri zrážke s vlakom prišla o život jedna osoba. Podľa informácií TV JOJ išlo o tínedžera

HURBANOVO / Tragédia sa stala v piatok 19. januára krátko po pol druhej popoludní v Hurbanove. Na železničnom koľajisku zrazil vlak človeka. Podľa informácií TV JOJ o život prišiel tínedžer.

V Hurbanove cestičku vedúcu k cintorínu križujú koľajnice. Niekoľkokrát denne tadiaľ prechádza osobný vlak medzi Komárnom a Novými Zámkami. Osobný vlak o pol druhej v piatok ale do stanice vzdialenej zhruba kilometer nedorazil včas. "Jednotka bola privolaná k dopravnej nehode osobného vlaku a chodca," uviedol Attila Tóth, veliteľ zásahu HaZZ Komárno.

Hasičov na miesto vyslali po oznámení, ktoré prijali na linke 112. Rušňovodič podľa informácií TV JOJ videl na koľajisku niekoho ležať. Niekoľkotonový kolos ale aj napriek výrazne nižšej rýchlosti, keďže priecestie je v meste, už nedokázal zastaviť skôr ako o 300 metrov ďalej.

Na miesto boli vyslaní aj policajti, ktorí museli po totožnosti nebohého chodca pátrať, keďže nemal pri sebe žiadne doklady. "Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," informovala Jana Šinková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

K totožnosti zrazeného chodca sa nevyjadrila. Podľa informácií zdroja TV JOJ pod kolesami vlaku vyhasol len 14-ročný život. "Okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania," doplnila Šinková. "Vo vlaku sa nikto nezranil, bolo tam 38 ľudí, rušňovodič a vlakvedúci," priblížil Tóth. Vlaková doprava bola na trati prerušená na 2 hodiny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy