Oblačno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Mali druhé Vianoce. Seniorov obdarovali hasiči týmito darčekmi
Zdielať na

Mali druhé Vianoce. Seniorov obdarovali hasiči týmito darčekmi

TURČIANSKE TEPLICE / V posledný deň roka 2023 mali dôchodcovia v obci Jasenovo už druhé Vianoce. Postarali sa im o ne tamojší dobrovoľní hasiči. Zadarmo im totiž porozdávali hasiace prístroje a ešte čosi.

Dôchodcovia v malej dedinke v Turci dostali od dobrovoľných hasičov praktické darčeky. "Sme malá dedina a koncová dedina a sme bez auta s vodou, tak si hovorím, že naša najlepšia prevencia je ten prvopočiatočný zásah," konštatoval veliteľ Martin Ličko. 

Sami aj zohnali peniaze na to, aby mohli pre miestnych penzistov nakúpiť hasiace prístroje. A všetkým do jedného im ich aj osobne priviezli. "Požiarny zbor má o ľudí záujem o starších v obci," reagovala obyvateľka. Dôchodcom, ktorí ich o to požiadali, hasiace prístroje aj namontovali. "Dotyčný majiteľ nám povie, že kde by asi bolo najideálnejšie prístroj namontovať, aby to mal po ruke, aby mu to nezavadzalo," vysvetlil Ličko. "Ja som bol tiež kedysi hasič, viem, ako s tým narábať a pomohlo by to," povedal obdarovaný senior. Penzistom, ktorí nevedeli s hasiacimi prístrojmi narábať, dali inštrukcie, aby ich pri prípadnom požiari využili tak, ako sa má. "Samozrejme, budú mať zabezpečenú revíziu," uviedol Ličko. "Prístroje, ktoré nám zaviedli do domácností, dúfam, že ich nebudeme vôbec potrebovať, ale je to pre nás výhodná vec," uzavrela obdarovaná seniorka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy