Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Rodičia Romana, ktorý spáchal samovraždu skokom zo strechy ZŠ, sa stretli s ministrom školstva
Zdielať na

Rodičia Romana, ktorý spáchal samovraždu skokom zo strechy ZŠ, sa stretli s ministrom školstva

BRATISLAVA / Rodičia Romana, ktorý spáchal samovraždu skokom zo strechy základnej školy v Parchovanoch, sa stretli s ministrom školstva. Tomáš Drucker ich prijal po mesiaci od tragédie.

Romana podľa svedkov a rodičov v škole šikanovali spolužiaci. Slovné invektívy mal dostavať aj od riaditeľa. "Počas stretnutia sme diskutovali o tom, v akom stave je v súčasnosti problematika duševného zdravia mladých ľudí a zhodli sme sa, že je dôležité, aby odkaz tragédie mladého Romana nezostal nepovšimnutý," uviedol minister rezortu školstva Tomáš Drucker.

S rodičmi nebohého Romana sa rozprávali o dôležitosti prevencie, kľúčovej úlohe školských psychológov, vhodných spôsoboch odstraňovania šikany či edukácii pedagógov. "Ako rodič si ani len nedokážem predstaviť, čo Romanova rodina prežíva, ale veľmi sa ma dotklo, že to, čo ich ženie vpred, nie je pocit hnevu či rezignácie, ale snaha pomôcť iným, aby sa takéto tragédie v budúcnosti neopakovali,“ uviedol minister rezortu školstva Tomáš Drucker.

Šikanovanie detí na slovenských školách je podľa odborníkov problémom číslo jeden. Pred skokom zo strechy základnej školy v Parchovanoch Romana spolužiaci natáčali na mobil. Dialo sa tak počas vyučovacieho procesu. Nadávali mu a kričali "skoč".

Súvisiace články