Polojasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Vodičovi sa naskytol nevšedný zážitok. Medveď ťahal po ceste zraneného jeleňa
Zdielať na

Vodičovi sa naskytol nevšedný zážitok. Medveď ťahal po ceste zraneného jeleňa

BREZNO / Mužovi z Brezna sa podarilo nakrútiť unikátne zábery, ktoré obleteli celé Slovensko. Pred idúce auto mu vbehol zranený jeleň, ktorého krátko potom napadol medveď a odvliekol ho mimo cesty. Upozorňujeme, že video nie je vhodné pre maloletých divákov.

​Nevšedné divadlo sa odohralo na ceste medzi Breznom a Hriňovou. Mužovi rovno pred auto z kopca skočil jeleň. Pán Milan nárazu síce zabránil, no keď vystupoval z auta - aby sa pozrel, čo sa to vlastne deje - ešte netušil, čo sa pred jeho očami odohrá. "Zastavil som zhruba 15 až 20 metrov od toho incidentu. Po tej istej stope z kopca z lesa vybehol medveď a rovno skočil na jeleňa," opísal Milan Palovčík, autor záberov.

Stihol to nakrútiť na svoj telefón. Po celý čas stál pri aute, aby sa vedel ukryť, ak by si ho medveď všimol. "Boli sme tam len my traja - medveď, jeleň a ja," uviedol Milan. Takto ich pozoroval niekoľko minút, až kým sa na ceste neobjavili ďalšie autá. Ich motory medveďa vyrušili, jeleňa nechal tak a ušiel do lesa. "Považujem to za veľmi vzácne zábery. Toto vidíte voľakde v Kanade, bežne to tu nenatočíte. Takýto zážitok som ešte nemal," priblížil Milan.

Zavolal pracovníkov lesnej správy aj políciu. Medveď sa už ale na ceste neobjavil. "Zbadali sme na jeleňovi, že mal zadné ratice pohryzené aj slabiny od vlkov. Čiže on už bol napadnutý vlkmi, a preto bol aj taká ľahká korisť. Jeden predátor ho pohrýzol a druhý ho už dorazil," uviedol Milan. Ako poľovník už medveďa stretol v lese aj v minulosti, no ešte nikdy to nebolo v takejto situácii. "Niekto ľutuje jeleňa, iný medveďa, to je zákon prírody," uzavrel Milan.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy