Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Kolóny na hraniciach pretrvávajú. Kamióny stoja na hranici s Ukrajinou aj s Maďarskom
Zdielať na

Kolóny na hraniciach pretrvávajú. Kamióny stoja na hranici s Ukrajinou aj s Maďarskom

Zdroj: TASR

GAJDOŠ /

Aktuálnu situáciu na hraničnom priechode sledoval reportér TV JOJ Peter Sabo:

Približne 17-kilometrová kolóna asi 600 kamiónov smerujúcich na Ukrajinu sa počas dňa končila pri obci Gajdoš v Sobranskom okrese. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová s tým, že príslušníci Policajného zboru (PZ) sa nachádzajú na miestach, kde sú kamióny odstavované. Situáciu monitorujú a priebežne ich púšťajú smerom k hraničným priechodom.

Niektorí kamionisti využili možnosť dostať sa na územie Ukrajiny cez Maďarsko. Z tohto dôvodu v Maďarsku na hraničnom priechode Záhon, do ktorého sa zlievajú kolóny nákladných vozidiel prichádzajúce z hraničného priechodu Slovenské Nové Mesto a Milhosť, stálo približne 1000 kamiónov takmer v 30-kilometrovej kolóne. Maďarsko preto podľa Ivanovej obmedzilo vstup kamiónov smerujúcich na Ukrajinu.

Kamiónová doprava je na dotknutých slovenských hraničných priechodoch Vyšné Nemecké, Slovenské Nové Mesto aj Milhosť púšťaná priebežne, a to podľa vývoja situácie na hraničných priechodoch Záhon a Vyšné Nemecké. "Z uvedeného dôvodu žiadame vodičov prichádzajúcich k hraničným priechodom o zvýšenú opatrnosť a ohľaduplnosť, predovšetkým však o rešpektovanie pokynov príslušníkov PZ," vyzvala hovorkyňa.

Súvisiace články