Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Košice potrebujú parkovacie domy a lepšiu políciu
Zdielať na

Košice potrebujú parkovacie domy a lepšiu políciu

Zdroj: TASR

Komunálne voľby sú pomaly za dverami a tak kandidáti na primátorov sa predbiehajú s návrhmi, ktoré by mohli zlepšiť život v mestách. V Košiciach sa kandidáti na riešení problémov vzácne zhodujú.

V Košiciach sa všetci traja kandidáti na primátora zhodli na tom, že je potrebné vybudovať najmä parkovacie domy v meste. Súčasný primátor mesta František Knapík na margo parkovania v meste povedal: " Riešenie nedostatku parkovacích miest vidím v parkovacích domoch, prvý bude otvorený na budúci rok a bude slúžiť aj rezidentom."

Podobne ako Knapík aj kandidát na primátora Marek Kažimír vidí budúcnosť zlepšeného parkovania v parkovacích domoch. Jeho vízia je zaviesť nálepky na autá, podobné diaľničným známkam. " Vozidlo s takouto známkou bude mať predplatené parkovanie v závislosti od druhu známky - celoročná, polročná, známka pre osobné vozidlá či vozidlá, slúžiace na podnikanie a podobne." dodal na margo parkovania Kažimír. 

Kandidát na primátora metropoly východu Richard Raši chce, aby sa Košičania vo svojom meste cítili bezpečne. Okrem parkovania chce riešiť aj problém s mestskou políciou. "Košičania sa oprávnene chcú cítiť v meste bezpečne a preto bude nevyhnutné nielen zvýšiť počet mestských policajtov v teréne ale aj zlepšiť ich materiálne a technické vybavenie," povedal Raši. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy