Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
VIDEO: Viacerí umelci a športovci sa v Nitre spojili pre dobrú vec
Zdielať na

VIDEO: Viacerí umelci a športovci sa v Nitre spojili pre dobrú vec

NITRA / Viacerí umelci a športovci sa v Nitre spojili pre dobrú vec. Poukázali na šikanu hlavne medzi mladými ľuďmi v kolektíve či na školách a aj nato, že byť slušným je normálne. Akcia mala okrem iného aj charitatívny rozmer. Pomoc dostala i postrelená kadetka Miška.

​Prostredníctvom známych a obľúbených tvárí sa nenútenou formou poukázalo aj na to, o čom možno mnohí mladí nahlas ani nehovoria – tolerancia, ale aj šikana v partii či medzi spolužiakmi. "Treba o tom rozprávať. Netreba sa báť, treba vyjsť s pravdou von a neschovávať sa," uviedol futbalista Marek Hamšík. "Dôležité je mať v živote človeka, o ktorého sa môžeš oprieť a mať dobrú partiu, ktorá ťa podporí," doplnil spevák Ondrej Kandráč.

Na akciu prišli žiaci základných, ako aj stredných škôl z celého Slovenska. "Keď to povie niekto slávnejší, tak si to ľudia viac zoberú, ako keď to povie učiteľka v škole," priblížila jedna zo žiačok. "Toto sú také stimuly pred deti, aby takéto činy odsúdili, aby sa pridali na stranu obete," vysvetlil Slavomír Krafčák, riaditeľ občianskeho združenia Integrácia.

Výťažok z akcie poputuje aj kadetke Miške, ktorú v marci postrelil pedagóg na Policajnej akadémii. Práve v Nitre jej pomohli unikátnou operáciu, vďaka čomu lepšie zvláda bolesti.

Súvisiace články