Oblačno
20°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
SNS oznámila náhradu za ministra životného prostredia. Stane sa ním Tomáš Taraba
Zdielať na

SNS oznámila náhradu za ministra životného prostredia. Stane sa ním Tomáš Taraba

BRATISLAVA / Rudolf Huliak nebude kandidátom SNS na post ministra životného prostredia. Strana nominuje miesto neho Tomáša Tarabu.

"Jednoducho vznikla otázka, či moja osoba bude rozhodujúca pri štiepení vzniknutej koaličnej vlády. Ja určite týmto spôsobom nedopustím, aby nám tu vyhralo Progresívne Slovensko. Nominovaný bude preto pán Tomáš Taraba," uviedol Rudolf Huliak. "Sme dohodnutí, že ostávam v parlamente ako nominant na predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie," avizoval Huliak. Kritizoval prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá ho odmietla vymenovať za ministra.

Noviny.sk

Podľa Tomáša Tarabu je to, že v záujme stability vlády sa dohodli na personálnej výmene, je odrazom toho, že SNS cíti zodpovednosť za vznik vlády. "SNS bude zastávať post na ministerstve životného prostredia odborne, hrdo a hlavne slušne," uviedol Tomáš Taraba. Nový kandidát uviedol, že nechce počuť,  že na to nemá vzdelanie. 

"Ďakujem Rudolfovi Huliakovi za prístup a Andrejovi Dankovi za to, že všetky procesy riadi tak, aby dôstojnosť SNS bola počas vlády jasne zadefinovaná a obhájená," uviedol Tomáš Taraba. Podľa Andreja Danka nemala prezidentka právo na neprijatie Rudolfa Huliaka. Prezidentka pri oznámení, že Huliaka za ministra nevymenuje, argumentovala ústavnoprávnymi dôvodmi. Tvrdí, že Huliakovo menovanie by nedávalo záruku riadneho chodu rezortu. Lídra Smeru-SD Roberta Fica povereného zostavením vlády požiadala o doručenie nového návrhu.

Tomáš Taraba kritizoval aj zálohovanie PET fliaš. K ochrane prírody uviedol, že musí prísť k symbióze človeka a prírody, pretože "ak chceme stopercentnú ochranu prírody, museli by sme sa vysťahovať a nechať tu len stromy"

Ku nominácii Martiny Šimkovičovej na post ministerky kultúry sa vyjadril, že verí, že bude viesť priateľský rozhovor s každým, odhliadnuc od toho, či to bude umelec SND alebo zahraničný umelec.

O zmene nominácie v SNS sme sa rozprávali s politickým komentátorom Arpádom Soltészom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy