Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Hovorca Kremľa poprel správy o Putinovom infarkte
Zdielať na

Hovorca Kremľa poprel správy o Putinovom infarkte

MOSKVA / Kontroverzný kanál sociálnych médií, ktorý pravidelne tvrdí, že ruský prezident Putin umiera, uvádza, že Vladimir Putin utrpel srdcovú zástavu. Údajne ho mali záchranné zložky resuscitovať. O prípade informuje denník Mirror.

Kremeľ dnes prostredníctvom hovorcu Dimitrija Peskova odmietol špekulácie o zdravotnom stave Vladimira Putina. Ruský prezident sa vraj cíti fit a Peskov odmietol aj špekulácie, že by používal dvojníkov. Novinári sa ho pýtali na Putinov zdravotný stav po tom, čo sa na ruskom kanáli na platforme Telegram objavila správa bez uvedeného zdroja o tom, že prezident v nedeľu večer utrpel zástavu srdca. Správu prevzali aj niektoré západné médiá.

Kanál bol vo vyjadrení konkrétny

"Lekári vykonali resuscitáciu. Zistili, že prezident mal zástavu srdca," uviedol kanál. "Pomoc bola poskytnutá včas a Putin nadobudol vedomie." Kremeľ na toto tvrdenie okamžite nereagoval, no predstavitelia už predtým dôrazne popreli, že by Putin mal zdravotné problémy. Informuje portál Mirror.

Kontroverzný kanál ďalej uvádza: "Približne o 21.05 h moskovského času bezpečnostný dôstojníci ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorí mali službu v rezidencii, počuli hluk a zvuky pádu vychádzajúce z prezidentovej spálne. Do prezidentovej spálne okamžite nasledovali dvaja príslušníci bezpečnostnej služby a videli Putina ležať na zemi vedľa postele a prevráteného stola s jedlom a nápojmi."

Kanál tvrdí, že prezidenta premiestnili do "špeciálne vybavenej miestnosti v jeho rezidencii". V spomínanej miestnosti má byť nainštalované potrebné lekárske vybavenie na resuscitáciu. Jeho zdravotný stav je údajne stabilizovaný, no stále je pod neustálym lekárskym dohľadom.

Kontroverzný kanál Generál SVR pravidelne tvrdí, že ruský prezident Putin umiera. Pri informáciách sa odvoláva na zdroj z prezidentovho okolia. Totožnosť zdroja však kanál nikdy nezverejnil, preto informácie ostávajú neoverené. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy