Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Na Slovensku zúri chrípka. V tomto kraji je najvyššia chorobnosť
Zdielať na

Na Slovensku zúri chrípka. V tomto kraji je najvyššia chorobnosť

Tlačová beseda k sezónnemu očkovaniu proti chrípke

BRATISLAVA / Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v 42. kalendárnom týždni stúpla o 10,3 percenta. Zvýšila sa tiež chorobnosť na chrípku a chrípke podobné ochorenia, a to o 17,7 percenta. TASR o tom informovali zo sekcie epidemiológie a pripravenosti na pandémie Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Epidemiológovia počas týždňa zaznamenali 42.418 prípadov ARO. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Košickom kraji, najnižšiu v Trenčianskom kraji. Ochorenia sa vyskytli najčastejšie vo vekovej skupine detí do piatich rokov. "Priebeh ochorení bol komplikovaný u 1163 osôb, čo predstavuje 2,7 percenta zo všetkých ARO," priblížil úrad.

​Ako chrípku a CHPO v 42. týždni nahlásili 3586 ochorení, čo predstavuje 8,4 percenta z celkového počtu ARO. Najvyššia chorobnosť bola v Trnavskom kraji, najnižšia v Bratislavskom kraji. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť na CHPO bola vo vekovej skupine do piatich rokov.

ÚVZ zároveň informoval, že 13 výchovno-vzdelávacích zariadení nahlásilo prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu. Išlo o desať materských škôl a tri základné školy.

Súvisiace články