Jasno
22°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Rovno do väzby. Muž z osady dokopal družku, upadla do bezvedomia
Zdielať na

Rovno do väzby. Muž z osady dokopal družku, upadla do bezvedomia

MICHALOVCE / Marek z osady v obci Iňačovce takmer prizabil svoju družku. Podľa svedkov do nej 28-ročný muž kopal takou silou, že upadla do bezvedomia. Útočník je navyše v podmienke a tak putoval rovno do väzby.

Partneri spolu žili údajne iba pár mesiacov. Surový útok bol výsledkom častých hádok medzi nimi. Marek sa rozčúlil natoľko, že sa nevedel ovládať. Mladá žena skončila po brutálnom útoku v nemocnici. 

"Ona tancovala a on na ňu dostal nervy. Dal jej dva boxy a dvakrát jej stúpil na hlavu," opísal miestny obyvateľ Jozef Bady. 

"Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania mal obvinený muž pod vplyvom alkoholu bezdôvodne fyzicky napadnúť svoju družku do oblasti tváre a po tom, čo poškodená spadla na zem, ju mal kopať do rôznych častí tela," povedala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Mladá žena skončila po bitke bezvládne ležať na zemi. Svedkovia incidentu jej rýchlo privolali pomoc. "Bola v bezvedomí a celú stranu mala opuchnutú. On ju vždy bil, ale nie tak ako teraz," opísal svedok.

Odtiaľ ju niesli ako mŕtvu, 29-ročná Róberta by sa mala zo zranení liečiť niekoľko týždňov. Jej druha krátko po čine zadržali policajti, ktorí ho obvinili z ublíženia na zdraví. "Je problémový. Dosť často požíva alkoholické nápoje a je konfliktnejší. Dokonca už má aj podmienku," opísal starosta obce Martin Gerzanič.

Mladý recidivista sa neponaučil a tak putoval rovno za mreže. Sudca ho tam poslal z obavy, že by pokračoval v trestnej činnosti. "Táto obava vyplýva najmä z toho, že obvinený bol doposiaľ trikrát súdne trestaný, pričom aktuálne prejednávaného skutku sa dopustil v skúšobnej dobe podmienečného odsúdenia," povedala Anna Pančurová, hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy