Oblačno
21°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Kontroly na hraniciach pokračujú. TV JOJ monitoruje hranice s Poľskom, Rakúskom a Maďarskom
Zdielať na

Kontroly na hraniciach pokračujú. TV JOJ monitoruje hranice s Poľskom, Rakúskom a Maďarskom

SLOVENSKO / POĽSKO / RAKÚSKO / MAĎARSKO / Top témou dnešných dní sú okrem skladania vlády aj kontroly na hraniciach s našimi susedmi. Na hraniciach s Poľskom, Rakúskom a Maďarskom sú už od včerajšieho dňa naše kolegyne – Maja Pavlíková, Andrea Teissigová a Drahu Dobrovičová.

Situácia na poľskej hranici

Popri nakrúcaní hraničných kontrol na slovensko-poľskom pohraničí náš štáb celkom náhodou natrafil na skupinku migrantov v lese pod Belianskymi Tatrami. Na mieste je Maja Pavlíková, s ktorou sme sa spojili.

Na hraničnom priechode Podspády – Jurgov sa vo štvrtok očakával hlavne nápor kupujúcich. Všetky tieto autá smerovali na trh do Nového Targu. A ľudí neodradila ani zložitejšia situácia na hraniciach. A hoci sa hovorilo len o náhodných kontrolách, pohraničná poľská stráž si dôkladne prezrela každé auto. Nákladné, ale aj osobné. Naďalej zostáva zatvorený hraničný priechod na Lysej Poľane. V iné dni sa tam autá ledva zmestia, teraz tam nieto živej duše. 

Situácia na rakúskej hranici

Na hraničnom priechode Čunovo – Rajka sú od rána hliadky policajtov a vojakov. A kontrolovali iba väčšie autá – dodávky a kamióny. Osobné autá si hliadka nevšímala. Na rozdiel od slovenských hliadok rakúski policajti sa pozerajú aj do osobných áut. A tak sa na hraničnom priechode smerom na Kittsee tvorili menšie kolóny.

Situácia na maďarskej hranici

Na hraničnom priechode začali policajti kontrolovať prichádzajúce autá na Slovensko už pred 7.00 h ráno. Zastavovali zväčša dodávky a autá so zahraničnými evidenčnými číslami. Vodiči reagovali rôzne.

Od začiatku leta náhodne kontrolovali autá spoločné slovensko-maďarské hliadky na maďarskej strane hraničného mosta. Od dnešného rána ich zrušili. Z komárňanských troch hraničných mostov dnes 24 hodín kontrolovali len jeden – na zvyšných dvoch neboli stále hliadky, prichádzajúce autá preverovali náhodne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy