Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
V byte našli mŕtveho muža a jeho psa. Obaja ležali v kaluži krvi
Zdielať na

V byte našli mŕtveho muža a jeho psa. Obaja ležali v kaluži krvi

PRIEVIDZA / Na prievidzskom sídlisku našli v byte na piatom poschodí mŕtveho 60-ročného muža a jeho psa. Nehlásil sa príbuzným a preto ho išli skontrolovať. Po príchode do bytu na piatom poschodí sa im naskytol hrozný pohľad. Tak pes, ako aj jeho majiteľ ležali na zemi v kaluži krvi. Policajti zadržali 32-ročného muža, ktorý v byte s nebohým žil. Ide o jeho synovca, ktorý je podozrivý z toho, že svojho uja zavraždil.

Medzi synovcom a strýkom malo najskôr dôjsť k slovnej hádke, no neskôr aj k fyzickému konfliktu, ktorý skončil úmyselným usmrtením 60-ročného muža. Jeho synovec ho mal bodnúť do hrudníka, pravdepodobne kuchynským nožom. 60-ročný muž utrpel zranenie, ktorému na mieste podľahol. "Následne sa podozrivý presunul do inej izby tohto bytu, kde napadol psa nebohého, spôsobom, že ho viackrát bodol doposiaľ nestotožneným ostrým predmetom. Jedno z týchto bodnutí bolo smrteľné a došlo k vykrvácaniu," dodala polícia. Podozrivý 32-ročný muž bol v zmysle zákona obmedzený na osobnej slobode a umiestnený v cele policajného zaistenia.

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne vzniesol mužovi obvinenie za obzvlášť závažný zločin vraždy a za prečin usmrtenia spoločenského zvieraťa bez primeraného dôvodu. "Zároveň bude spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. O jeho ďalšom osude bude rozhodovať súd," uviedla polícia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy