Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Úspech TV JOJ: Reportérky Jana Tóthová a Katarína Kleknerová získali novinársku cenu. Pozrite si víťazné reportáže
Zdielať na

Úspech TV JOJ: Reportérky Jana Tóthová a Katarína Kleknerová získali novinársku cenu. Pozrite si víťazné reportáže

BRATISLAVA / Reportérka televízie JOJ Jana Tóthová Veľasová získala cenu za reportáže o chýbajúcej základnej infraštruktúre na Hornom Zemplíne a cenu získala aj reportérka televízie JOJ Katarína Kleknerová za reportáže z Ukrajiny. Obom srdečne gratulujeme!

Jana Tóthová Veľasová: Ocenenie som prijala s pokorou, vďakou a úctou

Reportérka TV JOJ Jana Tóthová získala výročnú cenu Literárneho fondu za novinársku tvorbu v roku 2023 za reportáže "Stavba storočia?", "Obce spoločne žiadajú o vodovod" a "Vysychajú studne aj nádrže". "Som dojatá a šťastná. Ocenenie som prijala s pokorou, vďakou a úctou. Je pre mňa mimoriadne vzácne obzvlášť pre to, lebo je to cena poroty zloženej z odborníkov. Ocenili naše reportáže, v ktorých sme sa systematicky venovali chýbajúcej základnej infraštruktúre na Hornom Zemplíne, natáčali sme v obciach, kde ľudia desaťročia bojujú za vodovod a kanalizáciu," uviedla Jana Tóthová Veľasová.

TV JOJ/Jana Veľasová

Cenu získala už štvrtý rok po sebe. "Som vďačná hlavne môjmu manželovi za podporu, pomoc a trpezlivosť, ďakujem vedeniu televízie JOJ, vedeniu redakcie spravodajstva, Rolovi, Evke a aj našim vedúcim vydania - Ivkovi a Mirkovi za to, že sa môžeme venovať aj takýmto pre ľudí v regióne dôležitým témam," vyzdvihla Tóthová. Doplnila, že cena je pre ňu záväzok, ale zároveň aj hnací motor do ďalšej práce.

Pozrite si reportáž "Stavba storočia":

Pozrite si reportáž "Obce spoločne žiadajú o vodovod":

​Katarína Kleknerová: Nerobíme túto prácu kvôli cenám, ale veľmi potešila

Reportérka TV JOJ Katarína Kleknerová získala výročnú cenu Literárneho fondu za novinársku tvorbu v roku 2023 za reportáže "Začalo sa to Majdanom", "Ukrajinci: Ako veľmi sme sa mýlili" a "Ostro sledovaná hranica". "Veľmi si túto cenu vážim, pretože za víťaznými reportážami je kus práce a odvahy, ale priznám sa, že niekedy aj strachu," reagovala Katarína Kleknerová.

TV JOJ - Katarína Kleknerová

Venuje sa najmä ukrajinským témam. "Za 12 rokov, čo nakrúcame na Ukrajine, sme boli takmer pri všetkých udalostiach, ktoré menili tvár tejto krajiny. Snažili sme sa v nich dôsledne ukázať to, čo sme považovali za najrelevantnejšie pre naše spravodajstvo," doplnila Kleknerová.

Zdôraznila, že novinárkou nie je kvôli cenám. "Nerobíme túto prácu kvôli cenám, ale veľmi potešila. A samozrejme, vďaka patrí aj môjmu kameramanovi Marekovi," uzavrela Kleknerová.

Pozrite si reportáž "Začalo sa to Majdanom": 

Pozrite si reportáž "Ukrajinci: Ako veľmi sme sa mýlili":

Súvisiace články

Najčítanejšie správy