Jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
V Nemecku ho okradli, upadol do kómy. Dominikov život sa zmenil na nepoznanie
Zdielať na

V Nemecku ho okradli, upadol do kómy. Dominikov život sa zmenil na nepoznanie

BRATISLAVA / Pred rokom sa 26-ročný Dominik vybral do Nemecka hľadať si prácu. Tam ho okradli a zostal bez inzulínu. Upadol do kómy a jeho život sa zmenil na nepoznanie. Vďaka finančnej zbierke ho priviezli domov. Odvtedy sa o neho stará jeho priateľka. Redaktor TV JOJ Pavol Čertík sa bol pozrieť, ako sa mu darí dnes.

Minulý rok sa vybral do Nemecka hľadať si prácu. Na stanici ho okradli, vzali mu aj inzulín. Skončil v diabetickej kóme, dostal otravu krvi a lekári mu dávali 5-percentnú šancu na prežitie. Zabojoval a vďaka finančnej zbierke mnohých Slovákov ho previezli domov. "Myslela som, že to bude ľahšie, ale keby nemám syna a kamarátku, tak to nezvládnem," priznala Vlasta Popovičová, Dominikova priateľka.

​Dominikov stav sa pomaly zlepšuje, stále je však odkázaný na pomoc druhých. Jeho priateľka sa o neho stará 24 hodín denne. "Teraz už aj obsedí, aj na vozík môžeme ísť. Super je, že mohol začať jesť," povedala Vlasta. Dokopy ho podľa jeho priateľky dali najmä lekári z metabolickej kliniky martinskej nemocnice.

Dominik a jeho priateľka bojujú. Veria, že sa jedného dňa postaví na nohy. Liečba je však mimoriadne nákladná. "Dvojtýždňové cvičenie vyjde 5 000 eur," priblížila Vlasta. Opäť tak potrebujú pomoc ľudí. Každé euro, ktoré Dominikovi na účet pošlú, znamená rehabilitáciu a šancu na to, že jedného dňa začne chodiť sám.

Súvisiace články