Polojasno
22°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Manžela zavraždila ranou do srdca. Žena už pozná svoj trest
Zdielať na

Manžela zavraždila ranou do srdca. Žena už pozná svoj trest

HANDLOVÁ / Rodinná tragédia sa odohrala v Handlovej koncom januára. 34-ročná žena zaútočila nožom na svojho manžela. Na mieste bol mŕtvy. Útočníčku obžalovali z vraždy a skončila za mrežami. Vo štvrtok, 31. augusta, si na súde vypočula verdikt.

34-ročná Mária je vo väzbe od konca januára, kedy v rodinnom dome v Handlovej podľa obžaloby zavraždila svojho manžela. "Mala kuchynským nožom jednou ranou zasiahnuť do oblasti srdca svojho manžela," priblížil prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne. Ten bol na mieste mŕtvy.

Vraždiť mala kvôli tomu, že s ňou v osudný večer nechcel piť alkohol. "Som vinná a svoje konanie ľutujem," uviedla obžalovaná Mária. Prokurátor ale tvrdí, že jej neuveril.

V jej neprospech podľa prokurátora hovoria znalecké posudky. "Vykresľujú ju ako nestabilný typ, koná účelovo," uviedol prokurátor. "Starala som sa o svoje deti. Juraja som milovala," tvrdí obžalovaná.

Hrozilo jej 20 až 25 rokov za mrežami. Senát jej však trest mimoriadne znížil, a to na 15 rokov. Podľa príbuzných je to málo. "Čo sa týka opravného prostriedku sme si nechali lehotu na rozmyslenie," uviedla Zuzana Lukačovičová, obhajkyňa obžalovanej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy