Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
VIDEO: Streľba neďaleko obytných domov. Polícia naháňala migrantov
Zdielať na

VIDEO: Streľba neďaleko obytných domov. Polícia naháňala migrantov

MOST PRI BRATISLAVE / Nepríjemné prekvapenie zažili obyvatelia tichej ulice neďaleko Bratislavy. Od neskorých nočných hodín tam zasahovali policajti, ktorí prenasledovali podozrivú dodávku. Nachádzalo sa v nej až 25 nelegálnych migrantov. Počas naháňačky museli použiť aj varovné signály.

Maďarskí policajti prenasledovali podozrivú dodávku už od slovensko-maďarských hraníc. Nakoniec ich chytili v Moste pi Bratislave.

S dodávkou si to prevádzači namierili priamo do poľa. Tam vystúpili a začali utekať na vedľajšie ulice. Policajti ich naháňali a obyvateľov v skorých ranných hodinách zobudil hlasný krik.

“My sme si dali kvôli splnu budík, aby sme videli. Potom sme počuli krik pod oknami a pri našej bránke boli chlapi, boli tam policajti a potom už sme videli, ako ležal na zemi spacifikovaný,” uviedol obyvateľ obce. “Na mieste boli zadržaní dvaja muži, ktorí sa dali na útek. Išlo o občanov nemeckej národnosti,” informoval hovorca Polície SR Michal Szeiff. Počas zásahu polícia použila aj výstrely zo zbrane. Išlo o varovné signály.

Cesta migrantov zo Sýrie, ktorí mali v pláne cez naše územie pokračovať v ceste, sa tak skončila. Miesto záchytu a blízke okolie strážili policajti. Ulicu opáskovali a dostali sa tam len obyvatelia domov. Na mieste bola aj kriminálka, a keďže sa migranti nevedeli dohovoriť anglicky, čakalo sa na tlmočníkov. Medzi utečencami boli aj malé deti. “Vo vozidle sa nachádzalo 25 migrantov, z toho 3 ženy a 6 detí,” dodal hovorca.

O ich ďalšom osude teraz rozhodne cudzinecká polícia. Väčšie problémy si však narobili muži, ktorí im pomáhali. Okrem toho, že asistovali migrantom pri presune, jeden z nich mal pri sebe aj nôž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy