Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Nešťastie na koľajach: Dodávka vošla na priecestie rovno pred vlak
Zdielať na

Nešťastie na koľajach: Dodávka vošla na priecestie rovno pred vlak

PREŠOV / Vážna dopravná nehoda vo štvrtok 31. augusta paralyzovala železničnú dopravu v Prešove. Stala sa na priecestí bez závor. Vodič dodávky vošiel rovno pod osobný vlak. Po zrážke skončil v nemocnici.

Rovnaký úsek, podobný scenár ako pri ďalšej nehode na tomto priecestí. Vodič nákladného auta išiel smerom do priemyselného areálu. Na priecestie vošiel práve v čase, keď tadiaľ prechádzal vlak. Tentoraz osobný, smerujúci do Košíc. ​"K udalosti sme bezodkladne vyslali dve ambulancie záchrannej zdravotnej služby, ktoré na mieste ošetrili jednu zranenú osobu a druhú transportovali do nemocnice v Prešove," informoval Viliam Sládek, hlavný operátor Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR. Vodič je mimo ohrozenia života.

Vlak brzdil ešte niekoľko metrov

Po náraze nákladné auto odhodilo niekoľko metrov od priecestia. Plachta z nákladného priestoru sa nachádzala od miesta zrážky ešte ďalej. Vlak zastavil až po desiatkach metrov. Rušeň mal okrem iného poškodené čelné sklo. Vodič nákladného auta viezol súčiastky do jednej z firiem v priemyselnom areáli.

K nehode došlo na konci Prešova. Vlak práve vyšiel zo stanice. Viezlo sa v ňom 30 cestujúcich. Tí museli vystúpiť. "Cestujúcim bola poskytnutá náhradná autobusová doprava," dodal Ľubomír Toďor, riaditeľ Okresného riaditeľstva HaZZ Prešov.

Súvisiace články