Oblačno
20°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Danko a Kollár si posielajú odkazy na sociálnych sieťach. Témou má byť zonácia národných parkov
Zdielať na

Danko a Kollár si posielajú odkazy na sociálnych sieťach. Témou má byť zonácia národných parkov

BRATISLAVA / Štvrtková tlačová beseda predsedu parlamentu k téme zonácie národných parkov sa dočkala reakcie. Odkaz prostredníctvom sociálnych sietí poslal predseda strany SNS Andrej Danko.

Reagoval tak na predsedu parlamentu a hnutia Sme rodina Borisa Kollára, ktorý návrhy zonácií troch národných parkov označil za nezmysel. "Boris Kollár, ty naozaj fetuješ? Tri roky dozadu si so stranou Sme rodina hlasoval za zonáciu národných parkov. Dnes vidíš, že je to šialenstvo a urobíš si tlačovku, že ty to zastavíš, že si proti. Tri roky dozadu si klamal v Revúcej, na Muráni, v Tisovci všetkých tých ľudí, ktorí ti verili, že zastavíš zonáciu národných parkov," uviedol vo svojom videu Andrej Danko.  

Takto na to reagoval Boris Kollár:

​Dankove vyjadrenie nenechalo chladným Borisa Kollára, ktorý mu taktiež prostredníctvom sociálnej siete poslal aj odpoveď. "Milý Andrej Danko, prestaň piť, lebo keď veľa piješ, si červený, bľaboceš a trieskaš dve na tri nezmysly. Takže my sme podporili reformu národných parkov? Tak si aspoň prečítaj internet, prečítaj si správy a hlasovanie," uviedol vo videu Boris Kollár. 

No a reakcia Andreja Danka na seba nenechala dlho čakať:

​Kollár vyzval premiéra Ľudovíta Ódora, aby na vláde neprijali zonáciu národných parkov Veľká Fatra, Poloniny a Slovenský kras. Návrh označil za nezmysel a poukázal na dôsledky zmien. Vrátiť návrh na dopracovanie podľa jeho slov žiadajú aj 33 primátori a starostovia dotknutých obcí a miest.

Kollárovi oponovalo aj ministerstvo životného prostredia. "Zonácie sú absolútnou nevyhnutnosťou na určenie jasných pravidiel v najvzácnejších oblastiach Slovenska. Dobre fungujúce národné parky sú dnes pilierom rozvoja regiónov v zahraničí aj na Slovensku," poznamenal hovorca Ministerstva životného prostredia SR Tomáš Ferenčák. Generujú podľa neho nové pracovné miesta či efektívnejšie chránia prírodné dedičstvo. 

Zonáciou už prešli národné parky Muránska planina, Slovenský raj, dávnejšie tiež Pieninský národný park. "Zazónované národné parky priniesli všetkým aktérom jasné a predvídateľné pravidlá, naštartovala sa tiež spolupráca," povedal Ferenčák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy