Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tragédia v Čiernej Hore. Trojica Slovákov sa vracia domov
Zdielať na

Tragédia v Čiernej Hore. Trojica Slovákov sa vracia domov

Zdroj: TV JOJ

Na Slovensko sa vracia i mladá žena, ktorá sa zranila počas horolezeckej túry v pohorí Durmitor na severozápade krajiny.

Potvrdil to slovenský veľvyslanec v Čiernej Hore František Lipka.

Štvrtá členka turistickej skupiny prišla počas túry o život. Tragédia sa stala v piatok pri zostupe štvorice z vrcholu hory Terzin Bogaz (2333 metrov). Išli po riadne označenej turistickej trase.

Mladá turistka sa pridŕžala skaly, ktorá sa však oddelila z monolitnej steny. Slovenku akoby skala stiahla a spadla mimo chodník asi o 4 až 5 metrov hlbšie. Jej kamarátka sa jej rozhodla pomôcť, ale spadla do priepasti, ktorá je podľa odhadov až 200 metrov hlboká. Pri páde žiaľ prišla o život.

Neďaleko bola skupina poľských turistov, ktorí privolali pomoc, a krátko potom sa rozbehla záchranná akcia. "Oceňujeme mimoriadne aktívny prístup čiernohorských záchranárov a tamojších inštitúcií, " uviedol hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR Peter Stano.

Súčasťou posádky vrtuľníka bol aj slovenský veľvyslanec. Zranenú turistku v noci ošetrili v nemocnici v Podgorici, odkiaľ ju už prepustili.

Zdielať na

Najčítanejšie správy