Skoro jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Otec Martina: Môj syn nebol agresívny
Zdielať na

Otec Martina: Môj syn nebol agresívny

Rodina Moniky Schmidtovej i Martina Hačára je zdrvená a prežíva teraz veľkú bolesť.

Nikto tomu, čo sa stalo, nemôže stále uveriť. „Mne je tých rodičov neuveriteľne ľúto. Tak isto sa tešili na svoje dieťa ako aj ja. To dievča malo pred sebou celý život ako môj Martin. Jeden z nich je teraz zmarený a druhý poznačený,“ povedal dnes zdrvený otec Martina Miroslav Hačár.

O vražde sa dozvedeli v stredu. To, že sa s Monikou stretával, ani len netušili. Zoznámila ich pritom Monikina sestra, ktorú fotil.

Monika mala o Martina záujem a chcela s ním chodiť. Martin mal však priateľku. Aj napriek tomu sa stretli a pomilovali sa. Redaktor TV JOJ Pavol Čertík zistil, že v deň vraždy mu oznámila, že je tehotná. Martin sa o dieťa chcel postarať. Hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Hlaváčová uviedla, že podľa predbežných výsledkov pitvy tehotná nebola.

Martin začal Moniku škrtiť, keď na neho začala naliehať, aby spolu žili. Podľa pána Harčára jeho syn nebol agresívny a to, čo urobil, si nevie vysvetliť.

Súd poslal Martina do väzby

Dnes priviezli Monikinho vraha kukláči na Okresný súd v Trenčíne. Sudca ho vzal do väzby, pretože existuje dôvodná obava, že by mohol ujsť alebo sa skrývať, aby sa vyhol trestnému stíhaniu. Rovnako by podľa súdu mohol pokračovať v trestnej činnosti. Martin proti rozhodnutiu súdu podal na mieste sťažnosť.

Verdikt súdu znášal veľmi ťažko. Plakal a pomaly sa zmieroval s tým, že za mrežami strávi možno až 20 rokov. Bol známym fotografom a chodil na rôzne akcie, kde fotil ľudí. Teraz je tomu koniec. Aj deň po vražde ho videli v bánovskom discobare,  kde sa bez výčitiek svedomia zabával.

Oveľa viac šokovala každého fotka, ktorá ukazuje, ako sa hral s kamarátom na to, že je bezvládne telo, ktoré idú zakopať.

Moniku uškrtil a zakopal

Moniku hľadali rodičia, kamaráti i známi od piatka minulého týždňa. Poslednýkrát ju videli v noci na sobotu 24. júla v Bánovciach nad Bebravou. Vtedy sa stretla s Martinom a odišla s ním jeho autom na Jankov vŕšok pri obci Uhrovec. Tam ju mal Martin uškrtiť holými rukami. Podľa informácií polície ju potom odviezol k obci Nitrica v okrese Prievidza, kde ju zakopal.

Viete niečo viac o tomto prípade? Dajte nám vedieť na spravodajstvo@joj.sk alebo zavolajte na číslo +421 905 719 395.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy