Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
VIDEO: Vlk zrejme stratil plachosť. Pri rodinnom dome zabil jahňa
Zdielať na

VIDEO: Vlk zrejme stratil plachosť. Pri rodinnom dome zabil jahňa

LIPTOVSKÁ LÚŽNA / V Liptovskej Lúžnej si išli nabrať vodu z minerálneho prameňa a nakrútili pritom vlka, ktorý evidentne stratil plachosť. Na pravé poludnie sa tento vlk odvážil prísť k rodinným domom a v záhrade zaútočil na jahňa.

Pravdepodobne išlo o vlka samotára, ktorý preskočil elektrický ohradník a v strede záhrady zaútočil približne na 30 kilogramové jahňa. Na videu od okoloidúceho vidieť, ako vlk útočí na jahňa, ktoré sa pokojne páslo v záhrade. "To ešte nikde nebolo, že by blízko domov prišiel vlk na pravé poludnie," vyjadril sa chovateľ oviec Štefan Črep. Vlka chcel odohnať. Najprv kričal, potom hádzal kamene. "Nereagoval na krik, nebol plachý," dodal chovateľ.

Vlk neskôr ešte stihol strhnúť aj barana v susednej záhrade. Popri záhrade, kde útočil, vedie poľná cesta, ktorou ľudia chodia na minerálnu vodu. "Chodia tadiaľ dennodenne deti po minerálnu vodu," opísal lesník z Liptovskej Lúžnej Marián Targoš.

Obyvatelia sa boja ďalších útokov. "Odvážne sú, lebo sa nepoľuje na ne. Vedia, že sa im nič nestane. Taký vlk, keď si nájde takúto potravu pri dedine, bude tu stále chodiť. Lebo najľahšia korisť je v záhradke, kde nemá úniku," dodal Črep.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy