Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Pred desiatimi rokmi mal brutálne zabiť mladú Renátu. Tvrdí, že je nevinný
Zdielať na

Pred desiatimi rokmi mal brutálne zabiť mladú Renátu. Tvrdí, že je nevinný

ŽILINA / Sudca žilinského okresného súdu rozhodoval o tom, či zostane aj naďalej vo vyšetrovacej väzbe muž, ktorý má mať spolu so svojím kamarátom na svedomí vraždu spred desiatich rokov. Pri tomto brutálnom čine zomrela 19-ročná Renáta Brezniaková z Martina. Prvé obvinenie v tomto prípade padlo minulý rok.

Vojtech, ktorý bol už 21-krát súdne trestaný tvrdí, že je nevinný. Preto chcel ísť von z vyšetrovacej väzby. Podľa obvinenia sa ale mal podieľať na surovej vražde, pri ktorej bola uškrtená mladá Renáta. "Obvinení sú trestne stíhaní za obzvlášť závažný zločin vraždy v spolupáchateľstve," opísal prokurátor Jozef Kováčik.

Prípad otriasol Slovenskom v roku 2013

Telo Renáty bolo pred desiatimi rokmi nájdené blízko rieky Turiec v čase, keď mala o niekoľko dní osláviť svoje dvadsiate narodeniny. "Pocity sú strašné, to mohla urobiť len hyena," vyjadrila sa matka zavraždenej Renáty.

​"Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu v Žiline zamietol žiadosť obvineného o prepustenie z väzby," vysvetlil prokurátor. V tomto prípade je obvinený aj Peter, ktorý bol najprv taktiež vo väzbe. Krajský súd ho ale prepustil na slobodu s monitorovacím náramkom. Obidvoch mužov onedlho čaká obžaloba.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy