Skoro jasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Ohrozil životy a zdravie mnohých ľudí. Kradol na nemocničnom oddelení
Zdielať na

Ohrozil životy a zdravie mnohých ľudí. Kradol na nemocničnom oddelení

SKALICA / V nemocnici na Záhorí robili rekonštrukciu a jeden z maliarov sa ulakomil na počítač z pracoviska magnetickej rezonancie. Bol v ňom aj USB kľúč s citlivými údajmi pacientov. Zlodej ho vyhodil na strechu pálenice, aby ho nikto nenašiel.

​Zo skalickej nemocnice počas rekonštrukčných prác jeden muž ukradol počítač z oddelenia magnetickej rezonancie. Okrem počítača zobral aj príslušenstvo v odhadovanej sume okolo 150 tisíc eur. "V počítači boli uložené licencie a ovládacie programy. Jeho nie tak hardvérová ako softvérová hodnota bola veľmi vysoká," priblížil Daniel Vidovič, námestník riaditeľa Fakultnej nemocnice Agel v Skalici.

Páchateľa s ukradnutými vecami zaznamenala bezpečnostná kamera. Na záberoch je vidieť ako zlodej vynáša z nemocnice krabicu, v ktorej bol počítač. Policajti preverovali aj pracovníkov firmy, ktorí vykonávali rekonštrukčné práce. "Vďaka miestnej znalosti sa nám podarilo vytipovať možných podozrivých, ktorí uvedený skutok spáchali," uviedol vyšetrovateľ kriminálnej polície.

Jeden z nich sa ku krádeži priznal. Policajti ho poznali, bol to muž s kriminálnou minulosťou. "Bolo mu vysvetlené, čo zobral z nemocnice. Čo sa týka počítača a USB so softvérom, ohrozil životy mnohých ľudí aj zdravie. Bolo mu to ľúto a na základe toho začal spolupracovať," priblížil vyšetrovateľ.

Páchateľ odhodil USB kľúč s dôležitými údajmi na strechu pálenice. "V priebehu niekoľkých hodín podriadení policajti informovali, že páchateľa zistili," povedal Jozef Obuch, riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Skalici.

Vďaka rýchlemu zásahu polície sa podarilo počítať vrátiť na pôvodne miesto. "A tým boli všetky problémy vyriešené. Nemuseli sme zháňať nový počítať, nemuseli sme riešiť licencie, nemuseli sme riešiť odklad rezonancie a podobné veci," ozrejmil Vidovič.

Páchateľ vďaka tomu, že spolupracoval s políciou a vydal ukradnuté veci, dostal v super rýchlom konaní nižší trest. "Sudom mu bol uložený trest na jeden rok s podmienečným odkladom na tri roky," informoval Obuch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy