Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Mladíci sa sami udali policajtom. Video zachytávajúce výtržnosti pridali na sociálnu sieť
Zdielať na

Mladíci sa sami udali policajtom. Video zachytávajúce výtržnosti pridali na sociálnu sieť

LUČENEC / Dve videá so znepokojivým obsahom kolovali po sociálnej sieti. Na jednom z nich muži rozbíjajú auto a na ďalšom je niekoľko riskantných vodičských manévrov. Nahrávky sa dostali aj do rúk policajtov a aktérov sa im podarilo vypátrať.

Neznámi muži na videu demolujú osobné auto. Najskôr sa ho snažia prevrátiť, potom jeden z nich vylezie na strechu a skáče po nej. Ostrým predmetom rozrežú pneumatiku, či rozkopú spätné zrkadlo. Počas celého vyčíňania sa smejú. Táto nahrávka neunikla ani pozornosti policajtov. "Polícia v Lučenci začala v tejto veci konať ihneď po zverejnení videí," Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Už krátko po tom sa im podarilo zistiť agresívnych aktérov. Povedali by ste si, že pôjde určite o neplnoletých výrastkov, no opak je pravdou. Cudzie auto zdemolovali muži vo veku 22 a 26 rokov. Tretí kamarát ich nakrúcal.

Vandali vyvádzali na parkovisku pri bývalom supermarkete. Podľa zamestnanca neďalekej prevádzky vozidlo stálo zaparkované na tomto mieste minimálne dva alebo tri týždne. "V súvislosti s prípadom bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci," doplnila Kováčiková.

Zatiaľ ich neobvinili. Mladší z mužov sa ale na sociálnej sieti pochválil aj ďalším zavrhnutiahodným videom. V minútovom príspevku je zostrihaných niekoľko jeho dopravných porušení. Dokonca sa chváli aj množstvom pokutových lístkov. "Čo sa týka riskantnej a bezohľadnej jazdy, taktiež sa podarilo stotožniť vodiča, ktorý viedol to vozidlo," priblížila Kováčiková. 

22-ročný muž už svoje konanie vysvetľoval na dopravnom inšpektoráte, kde mu ihneď zadržali vodičský preukaz. O ďalšom treste ešte rozhodnú. Mladému mužovi hrozí pokuta vo výške 300 eur a taktiež môže prísť o vodičský preukaz, a to až na 2 roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy