Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Od bezdomovca odkúpili šteňa za 300 eur. To, čo urobil potom, ľudí šokovalo
Zdielať na

Od bezdomovca odkúpili šteňa za 300 eur. To, čo urobil potom, ľudí šokovalo

BRATISLAVA / Chceli urobiť dobrý skutok a odkúpili od muža bez domova malé šteňa z igelitky za tristo eur. Na druhý deň mu priniesol ďalšie dve šteňatá a tentoraz si za jedno pýtal až 400 eur. Prípadom sa už zaoberá regionálna veterinárna a potravinová správa.

​Na námestí SNP v Bratislave si ľudia všimli muža bez domova, ktorý mal v igelitovej taške psíka. "Dcéra jednej pani videla, ako pán chytil to šteniatko a točil s nim v igelitke. To už bol koniec a už ľudia začali písať dajte účet a choďte niekto ho vykúpiť," priblížila pani Zuzana, obyvateľka Bratislavy. Ľudia s vedomím, že takto šteniatko zachránia, vyhlásili zbierku. "Na sociálnej siete sa neznámi ľudia zozbierali a psíka od bezdomovca kúpil za tristo eur," uviedla pani Zuzana.

Na ďalší deň sa ten istý bezdomovec objavil s dvomi takými istými šteniatkami. Predsedníčka Slobody zvierat odporučila ľuďom, aby sa obránili na Regionálnu veterinárnu a potravinovú správu. "Mrzí nás, že inšpektori nekonali tak, ako im legislatíva umožňuje a neskontrolovali to, či zviera je zaočkované, začipované," uviedla Paula Dugovičová, predsedníčka Slobody zvierat v Bratislave.

Podľa riaditeľa veterinárov, inšpektori postupovali správne a nič neporušili. "My sa pri našich kontrolách snažíme toho držiteľa zvieraťa poučiť a vydať opatrenia. Keď tie opatrenia nesplní, tak potom pristupujeme k zhabaniu zvieraťa," informoval Miloš Mašlej, riaditeľ Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy.

Riaditeľ je informovaný o tom, že dotyčný bezdomovec predal šteňa za niekoľko sto eur. "My pracujeme aj s informáciou, že tých psov mal od nejakého množiteľa," doplnil Mašlej. "Roky vedia o tomto kupčení a týraní tých zvierat. Treba zobrať mobily treba to nafilmovať, treba robiť fotky, treba hneď volať políciu," uzavrela pani Zuzana.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy