Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Kuriózny prípad v uliciach Bratislavy: Obyvateľov prekvapilo podivné zviera
Zdielať na

Kuriózny prípad v uliciach Bratislavy: Obyvateľov prekvapilo podivné zviera

BRATISLAVA / V skorých ranných hodinách pobehovalo po ulici Ľuda Zúbka v Bratislave zvláštne zviera. Keď tvora zbadali tamojší, ihneď zalarmovali policajtov.

Keď mestskí policajti prišli na miesto, zistili, že zviera sa síce podobá na dikobraza, no v tomto prípade išlo o celkom iného tvora. Muži zákona sa preto ihneď spojili s pracovníkmi bratislavskej ZOO. Tí potvrdili, že zviera im pred dvomi týždňami ušlo. "Naši kolegovia išli odchytiť urzona priamo na miesto v Dúbravke, kde ho našli," potvrdila Alexandra Ritterová, hovorkyňa ZOO Bratislava.

Urzon kanadský má dlhé ostré pazúry a jeho telo je pokryté niekoľkými tisíckami ostňov. Ich dĺžka dosahuje aj 15 centimetrov. Zviera ale aj napriek tomu vraj nebezpečné nie je. "Je to veľmi plaché zviera, ktoré sa viac-menej hneď schová na strom. Tam sa cíti bezpečne, takže či už pred predátormi, alebo pred ľuďmi - on tak prirodzene uteká," priblížila Ritterová.

A práve to sa stalo aj v bratislavskej Dúbravke. "Vzhľadom na to, že je veľmi dobrý lezec, sa vyšplhal na jeden zo stromov," uviedla Barbora Krajčovičová, hovorkyňa Mestskej polície v Bratislave.

Kým niektorí obyvatelia Dúbravky sa na netradičnú prechádzku Urzona kanadského pozerali s úsmevom, iní neskrývali rešpekt. Zviera sa približne po dvoch hodinách podarilo bezpečne odchytiť a umiestniť späť do výbehu v ZOO. 

Súvisiace články