Jasno
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Riaditeľka sa zbalila s peniazmi od rodičov a odišla. Škôlku nechala zatvorenú do odvolania
Zdielať na

Riaditeľka sa zbalila s peniazmi od rodičov a odišla. Škôlku nechala zatvorenú do odvolania

OKR.SENEC / Rodičia po SMS-ke zo škôlky zostali prekvapení. Kauza súkromnej materskej školy v okrese Senec začala nevinne - no zrazu sa objavili šokujúce zistenia. Riaditeľka si len zbalila kufre a škôlku už neotvorila. Má byť za tým spor medzi majiteľkou domu a riaditeľkou. Tú majú na muške štátne orgány, na ktorú polícia eviduje trestné oznámenia.

Reč je o tejto súkromnej škôlke v Ivanke pri Dunaji, ktorá sa tak povediac zatvorila zo dňa na deň. "V nedeľu o pol druhej prišla správa od pani riaditeľky, že škôlka sa v pondelok neotvorí. Človek si povedal dobre, vie to nejakým spôsobom vykryť. V utorok prišla správa, že škôlka sa v utorok neotvorí a do odvolania bude zatvorená," uviedol poškodený rodič. "Okrem toho, že budeme vás ďalej informovať, som už nedostala žiadnu odpoveď na svoje telefonáty, SMS-ky, e-maily," priblížila poškodená matka.

Majiteľka budovy vzala podľa informácií rodičov riaditeľke kľúče a prekódovala alarm. Tá sa vytratila s peniazmi rodičov, nie len za školné a stravu ale aj za plánovaný pobyt v prírode. Podľa dát finančného registra má riaditeľka na krku dlhy a niekoľko exekúcií. "Sme tak započuli, že asi neplatila. Policajti tu boli a o dva dni už škôlka nefungovala," povedal sused. "Aj policajti tam boli, večer, keď sa to mlelo. To je také zložité," dodal sused. "Evidujeme prijaté trestné oznámenie týkajúce sa z podozrenia z protiprávnej činnosti vedenia jednej zo škôlok v Seneckom okrese. V tejto súvislosti evidujeme aj prijatie oznámení týkajúcich sa podozrenia z priestupkov," ozrejmil Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Ako riaditeľka tak aj majiteľka nehnuteľnosti sa nám nateraz odmieta vyjadriť. Zistenia regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave preukázali, že riaditeľka prevádzkovala škôlku bez hygienického povolenia. Na sociálnych sieťach rodičia a bývalí zamestnanci rozpútali debaty o neadekvátnom správaní riaditeľky k deťom. "My sme mali jeden taký incident, keď sa moje dieťa sťažovalo na, že sa bojí do škôlky chodiť. Ja som sa to aj snažila adresovať s riaditeľkou ale bolo to viac-menej zamietnuté pod koberec," dodala poškodená matka. "Noc v škôlke mali, tak ich vyhnala tam do lesa niekde v daždi, deti počúrané, mokré," priblížila bývalá zamestnankyňa.

Riaditeľka podľa zistených informácií TV JOJ položila podobným spôsobom v minulosti už 2 škôlky okrem už spomínanej. Ďalšie súkromné školské zariadenie má prevádzkovať v Piešťanoch od budúceho týždňa. "Možno som to aj ja trošku zanedbal a sypem si popol na hlavu. ľudia by si mali asi overiť kde dávajú svoje deti do akej škôlky a možno aj majiteľa nehnuteľnosti aby predišli takýmto situáciám," dodal na záver rodič.

Súvisiace články