Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Školákom odzvonilo: V jednej škole sa ozýval smiech, v druhej plač
Zdielať na

Školákom odzvonilo: V jednej škole sa ozýval smiech, v druhej plač

BRATISLAVA / V piatok sa rozdali vysvedčenia, od soboty zostanú na dva mesiace školské lavice prázdne. V Bratislave boli rozdávať vysvedčenia aj prezidentka či minister školstva. A slza vypadla v obci, kde dnes zaznel školský zvonec úplne naposledy.

Počas školského roka sa dokopy vymenili až štyria ministri. Rok otvoril exminister Gröhling, ešte v septembri rezort viedol dočasne expremiér Heger, v októbri prišiel exminister Horecký no a vysvedčenia rozdáva už minister Bútora.

Výber školy, na ktorý súčasný minister a prezidentka zavítali, nebol náhodný. Išlo o školu, pre deti, ktoré majú špeciálne potreby. Mnohí zo študentov aj prezradili, kde sa v živote ďalej vidia.

Posledný deň posledného roka

Piatok je na ZŠ vo Vyšnom Hrušove nielen posledným dňom v školskom roku, ale aj posledným v histórii školy. "Deti by tu najradšej zostali. Mám taký zvláštny pocit. Ja sám som bol žiakom tejto školy," uviedol Martin Partička, poverený riaditeľ školy.

Chod školy už obec nedokázala utiahnuť a a hoci vyzerá ako zámok a všetky priestory má vynovené ďalších žiakov už neprivíta. "Tá škola je ako zámoček, ale nadalo sa to utiahnuť," dodal riaditeľ.

Pre vysvedčenia si dnes prišlo deväť žiakov. Od septembra ich čaká nová škola v susednej obci Udavské. "Bude to ťažké pre tie rodiny, kde majú malé deti a teraz ich dávať na autobusy," priznala mama prváka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy