Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Obvinený taxikár v kauze ketamín zostáva vo väzbe
Zdielať na

Obvinený taxikár v kauze ketamín zostáva vo väzbe

Zdroj: SITA

Podľa obžaloby Okresnej prokuratúry Bratislava II mal dňa 13. apríla 2007 v Bratislave vo Vlčom hrdle na poškodenej násilím vykonať súlož

"Okresný súd Bratislava I dnes na základe návrhu Okresnej prokuratúry Bratislava 1 predĺžil lehotu trvania väzby u obvineného J.B. do 26. novembra, t.j. o tri mesiace. Dôvodom je, že dôvody takzvanej preventívnej väzby u obvineného naďalej trvajú. Proti rozhodnutiu podal obvinený J.B. sťažnosť, o ktorej po doručení bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave," povedal dnes hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak.     

Trojčlenný senát Okresného súdu (OS) Bratislava II odročil 1. júna na koniec júna hlavné pojednávanie s taxikárom. V tomto prípade, ktorým sa zaoberá OS Bratislava II, je však taxikár Jozef B. obžalovaný zo zločinu znásilnenia a zločinu vydierania. Dôvodom odročenia bola neprítomnosť dvoch predvolaných svedkov. Jozefa B. na proces eskortovali z Ústavu na výkon väzby.     

"Podľa obžaloby Okresnej prokuratúry Bratislava II mal dňa 13. apríla 2007 v Bratislave vo Vlčom hrdle na poškodenej násilím vykonať súlož, následne pod hrozbou žiadať naspäť peniaze, ktoré jej predtým vyplatil a potom vyhodiť z vozidla," povedal hovorca Adamčiak.      

Ako svedok na poslednom riadnom aprílovom pojednávaní vypovedal príslušník polície, ktorý prvotne vypočul znásilnenú Katarínu Š., a dával pokyn na prenasledovanie taxíka a podriadeným príkazy na ďalší postup. Mimo neho vypovedal ďalší svedok, ktorý v tomto prípade zase figuruje ako obvinený z vydierania, ktorého sa mal spoločne s ďalšími osobami dopustiť práve na Jozefovi B. Podľa tohto svedka poškodená Katarína Š. "pracovala na ulici a v minulosti brala drogy". Súd v apríli proces odročil na začiatok júna za účelom vypočutia spomínaných ďalších dvoch svedkov.     

Koncom januára zadržala polícia taxikára, ktorého obvinila zo zločinu znásilnenia a lúpeže len v prípade jednej obete - okrajovo s ketamínovým útokom. Informoval o tom 28. januára riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Pavel Brath, ktorý reagoval na mediálne informácie o zadržaní Jozefa B. v súvislosti s ketamínovými útokmi. Či muž využil už omámenú ženu, alebo stojí za ďalšími trestnými činmi, to je predmetom ďalšieho vyšetrovania. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie polícia vtedy nekomentovala jednotlivé procesné úkony, ktoré boli vykonané, uviedol Brath na brífingu.

"Vyšetrovanie v tejto veci i naďalej pokračuje, za zločin znásilnenia a zločin lúpeže je naďalej stíhaný 50-ročný Jozef B. So všetkými informáciami, ktoré nám verejnosť poskytla, naďalej pracujeme," povedala 9. marca pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Tatiana Kurucová. Obvineným zo zločinu lúpeže v súbehu s viacnásobným zločinom znásilnenia má byť taxikár Jozef B.     

Okresný súd Bratislava I zamietol 5. mája žiadosť o prepustenie z väzby Jozefa B. "Okresný súd Bratislava I zamietol žiadosť o prepustenie z väzby u obvineného J.B. Dôvodom je, že naďalej trvajú dôvody preventívnej väzby, t. j. dôvodná obava, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Proti rozhodnutiu podal obvinený sťažnosť, o ktorej bude po doručení rozhodovať Krajský súd v Bratislave," povedal vtedy pre TASR hovorca Adamčiak.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy