Skoro jasno
16°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Z vraždy obete bytovej mafie obvinili dvoch mužov
Zdielať na

Z vraždy obete bytovej mafie obvinili dvoch mužov

Zdroj: TASR/Martin Baumann

Vraždu Andrášika si mala objednať šéfka bytovej mafie Zuzana Z.

Ako dnes píše portál cas.sk, šéfka bytovej mafie Zuzana Z. za "odpratanie" Viliama Andrášika zaplatila viac ako 26 000 eur.

Odkedy Viliam Andrášik 31. marca 2007 zmizol a jeho rodinný dom na Kľukatej ulici v bratislavskom Prievoze získal nový majiteľ, policajti predpokladali, že sa stal obeťou vraždy. Jeho telo našli kriminalisti vlani v decembri vo vodnej nádrži pri Bytči. Vyšetrovateľ pred pár dňami z jeho vraždy obvinil spomínaných dvoch mužov.      

Pri čine bol ešte aj ďalší zatiaľ neznámy muž. Podľa portálu Radoslav a neznámy muž vylákali Andrášika z jeho domu, naložili ho do auta a odišli s ním k jazeru pri Bytči. Radoslav ho vytiahol z vozidla. Neznámy muž vyložil z kufra tri kotúče na činky a toto 60-kilové závažie priviazal lanom Andrášikovi okolo pásu a muža hodil do vodnej nádrže. V tomto prípade je Zuzana Z. obžalovaná z podvodu.     

Okresný súd (OS) Bratislava II prijal v druhej polovici mája obžalobu voči Zuzane Z., považovanej za šéfku bytovej mafie. Sudca zároveň vytýčil termín hlavného pojednávania na 23. júna. Zuzana Z., ktorú na súd eskortovali z Ústavu na výkon väzby, odmietla uzavrieť dohodu o vine a treste a rovnako sa vyjadril aj prokurátor, ktorý povedal, že to neprichádza do úvahy.      

Obvinená Zuzana Z. na verejnom zasadnutí podala námietku zaujatosti voči predsedovia senátu súdu. Podľa nej jej neumožnil po tom, ako jej bola predĺžená lehota väzby, aby odôvodnila svoju sťažnosť voči rozhodnutiu o väzbe. "Ja sa necítim byť voči vám zaujatý," povedal sudca Zuzane Z. a odôvodnil zákonnosť svojho konania. Obhajca obvinenej podal sťažnosť voči rozhodnutiu sudcu, ktorý sa z tohto prípadu pre námietku nevylúčil.      

Obžaloba v tomto prípade bola na bratislavský OS podaná 30. marca tohto roku. Ide o hore spomínanú a mediálne známu kauzu, keď dom Viliama Andrášika v bratislavskom Prievoze získal nový majiteľ.      

"Prokurátor podal obžalobu na súd v prípade podvodu," uviedol koncom marca námestník a hovorca Krajskej prokuratúry René Vanek. Okrem toho podľa prokurátora Zuzana Z. figuruje so siedmimi ľuďmi v ďalších siedmich prípadoch podvodu s nehnuteľnosťami. Zuzana Z. začala spolupracovať aj s druhou veľkou partiou. Tá má spolu 20 obvinených a prokurátor tvrdí, že prsty majú v 17 skutkoch.      

Na gang údajnej bytovej mafie, ktorej šéfovala známa Zuzana Z., podal prokurátor na začiatku mája ďalšiu žalobu na ten istý Okresný súd Bratislava II. Prokurátor tvrdí, že partii šiestich ľudí šéfovala práve Zuzana Z. a tá v rokoch 2003-2006 robila podvody s nehnuteľnosťami - napríklad sľubovali ľuďom výmenu bytu, brali zálohy, ale k výmene nedošlo, vytypovali si nehnuteľnosti starších osamelých ľudí a hľadali "hercov", ktorí pred notárom vystupovali ako vlastníci a zabezpečovali im falošné doklady. Celková škoda je podľa obžaloby približne 189.000 eur. Poškodená je aj invalidná dôchodkyňa bez nôh či lekár. Byty potom predávali ďalej.

Zdielať na

Najčítanejšie správy