Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Fico: Sulík a KDH pripravili Bratislavu o milióny
Zdielať na

Fico: Sulík a KDH pripravili Bratislavu o milióny

Richard Sulík a KDH vraj pripravili Bratislavu o vyše 42 miliónov korún

Podľa dokumentov, ktoré má k dispozícií, ešte v roku 2005 dcérska spoločnosť mesta Bratislava Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) predala približne 1,7-hektárový mimoriadne lukratívny pozemok v zastavanom území Bratislava - Vajnory spoločnosti Fax Copy a to za 44,566 milióna Sk.

Predsedom predstavenstva OLO bol vtedy nominant KDH Peter Stach, členom predstavenstva a riaditeľom firmy bol pritom Sulík. Ten bol zároveň aj rozhodujúcim akcionárom Fax Copy, priblížil premiér.

"Sulík s pomocou KDH sám sebe predal lukratívne pozemky mesta Bratislava za zjavne podhodnotenú cenu," podčiarkol predseda Smeru-SD. V roku 2006 potom táto spoločnosť predala podľa Fica získané pozemky nastrčeným firmám za 66,821 milióna Sk. O tri mesiace ich vraj opäť predali ďalej, a to už za 86,620 milióna korún.

"Pri predaji pozemkov bola zorganizovaná verejná súťaž, ktorej sa zúčastnilo 18 súťažiacich a vyhrala najlepšia ponuka, najvýhodnejšia pre mesto. Je to veľmi rozdielne od dnešných vládnych rozhodnutí a tendrov," zdôraznil šéf KDH Ján Figeľ, ktorý zároveň odmietol akékoľvek prepojenie Sulíka na stranu v minulosti.

Sulík a Andrej Ďurkovský, člen KDH a primátor Bratislavy, ktorý o prevodoch pozemkov podľa Fica musel vedieť, podľa premiéra spoločne údajne pripravili Bratislavu na predaji celkovo o 42,054 milióna Sk. Ficove slová primátor Bratislavy popiera. "Súťaž bola zorganizovaná v roku 2005 absolútne transparentne, bola vybratá najvyššia ponuka. Konanie vtedajšieho predstavenstva (spoločnosti OLO, pozn. red.) bolo absolútne v súlade so zákonom a korektné," argumentoval Andrej Ďurkovský. 

"Ak sa dnes niekto pýta, odkiaľ má pán Sulík peniaze na kampaň, tak pravdepodobne z takýchto skvelých biznisov, ktoré robil s priateľmi z KDH. Keď ide o dobrý biznis na škodu hlavného mesta Bratislava, tak odporcovia aj podporovatelia marihuany a partnerstva homosexuálov sa vedia veľmi rýchlo spojiť," vyhlásil líder Smeru-SD s tým, že tieto strany nemajú žiadne morálne právo rozprávať čokoľvek na adresu Smeru-SD.

Zdielať na

Najčítanejšie správy