Zatiahnuté
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Drogoví díleri skončili v rukách polície
Zdielať na

Drogoví díleri skončili v rukách polície

Zdroj: TV JOJ/ilustračné

Jeden z nich sa nepoučil ani po zatknutí spred pár rokov

Mladíkovi vtedy hrozil päťročný pobyt za mrežami, no nepoučil sa a v drogovej trestnej činnosti pokračoval aj naďalej. Pomáhali mu pri tom ďalší dvaja mladíci.

Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, policajti vykonali štyri domové prehliadky v bytoch a nebytových priestoroch, skontrolovali aj jedno auto. Pri akcii zaistili igelitové vrecká so sušenou rastlinou a bielym práškom. Našli aj 45 rozobratých mobilných telefónov, dva bicykle a rôzne ich časti. Pri prehliadke objavili aj náboje a strelné zbrane.

Predpokladá sa, že tieto veci pochádzajú z trestnej činnosti a závislí nimi platili za drogy. Všetky veci poputovali na expertízu.

Policajti pri akcii zaistili tri osoby. Martinovi, ktorého obvinili zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi, tentokrát hrozí už vyšší trest. Z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinili aj o tri roky staršieho Matúša, ktorému hrozí až trojročný pobyt za mrežami. Stíhaný je na slobode. V prípade tretieho zadržaného mladíka pokračujú procesné úkony, uviedla Faltániová. Nie je vylúčené, že v prípade padnú ďalšie obvinenia.

Zdielať na