Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Policajnú akadémiu dočasne povedie prorektor Michal Marko
Zdielať na

Policajnú akadémiu dočasne povedie prorektor Michal Marko

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Poverený výkonom funkcie rektora Akadémie Policajného zboru (APZ) v Bratislave sa od 1. mája stáva pplk. JUDr. Michal Marko, PhD. Minister vnútra SR Roman Mikulec mu v utorok, 2. mája, odovzdal poverenie. Dočasne poverený rektor akadémie nahrádza bývalú rektorku APZ Luciu Kuriľovskú, ktorú odvolala prezidentka SR v súvislosti s kauzou postrelenej študentky v priestoroch streleckého polygónu Akadémie PZ v Bratislave. Funkciu bude Michal Marko vykonávať dočasne, a to do vymenovania nového rektora.

Súhlasné stanovisko k novému riadiacemu pracovníkovi APZ v Bratislave vyjadril aj Akademický senát APZ v Bratislave. O svojom stanovisku informoval ministra vnútra Romana Mikulca. "Vážim si vyjadrenie akademického senátu. Do ďalšieho obdobia prajem zastupujúcemu rektorovi veľa dobrých rozhodnutí, ktoré možno nebudú jednoduché. Nik z nás nevráti ani jeden deň v minulosti, preto prosím, aby ste poverenému rektorovi pomohli, aby meno akadémie bolo vnímané ako doposiaľ a nešťastná udalosť nezanechala škvrnu na jej povesti. Nech môžete naďalej pripravovať mladých ľudí na výkon ich povolania," povedal minister vnútra Roman Mikulec.

​Michal Marko pôsobí na akadémii od roku 2010, keď sa v marci 2010 stal dozorným školy. V septembri 2010 prešiel v rámci akadémie na Katedru kriminálnej polície ako asistent, neskôr pôsobil ako odborný asistent do roku 2019. V rokoch 2019 až 2021 bol vedúcim ročníkov oddelenia služobnej činnosti APZ. Prorektorom pre informatizáciu a koordináciu s policajnou praxou APZ je od roku 2021 do súčasnosti. Od 1. mája 2023 je zároveň povereným výkonom funkcie rektora APZ.

Za sebou má teda mnohoročné odborné skúsenosti. "Poverenie si veľmi vážim, prijímam ho s pokorou, hoci prijať ho nebolo ľahké vzhľadom k aktuálnej situácii v ktorej Akadémia Policajného zboru je. Pôsobí tu veľa šikovných ľudí, na ktorých sa dá spoľahnúť a budeme sa spoločnými silami snažiť, aby sme ďalej rozvíjali dobré meno akadémie a vychovávali odborníkov pre Policajný zbor, bezpečnostné služby ako aj pre verejnú správu," povedal zastupujúci rektor APZ Michal Marko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy