Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Dramatické ráno pri Gelnici: Zhorela chata a obľúbený bufet
Zdielať na

Dramatické ráno pri Gelnici: Zhorela chata a obľúbený bufet

SMOLNÍCKY TAJCH / Obľúbená turistická destinácia na Spiši sa zmení. Nadránom zhorela už pomaly historická chata pri Smolníckom tajchu. Turisti a návštevníci ju poznajú najmä kvôli bufetu. Ľahké osvieženie či nápoje si tam počas letných teplých dní už nedá nikto

Horieť tu začalo pred štvrtou hodinou ráno. V objekte podľa prvotných informácií nebol nikto. Chatu na okraji tajchu medzi Smolníkom a Úhornou v súčasnosti využíval smolnícky športový klub. Starý objekt aktuálne prechádzal rekonštrukciou. 

"Po príchode na miesto sme zistili, že na mieste zasahovali už Mníšanskí dobrovoľníci, ktorí mali natiahnuté na lokalizáciu požiaru tri prúdy. Požiar bol v poslednom štádiu horenia," priblížil Miroslav Kopáč, veliteľ zásahu HaZZ Gelnica. Horela celá strecha, prístrešok a bufet pred chatou. Hasiči tiež museli pred ohňom ochrániť blízky dom a reštauráciu. Prehľadávali aj priestory, našťastie nikoho v nich nenašli. 

Miestnym chata chýba, ani starosta o tomto nešťastí nedokázal rozprávať. Mimo kamery nám len potvrdil, že ide o obecnú chatu, ktorú momentálne spravuje športový klub. Hasičov po uhasení celého požiaroviska dopoludnia vystriedali vyšetrovatelia. 

"Zisťovateľ príčin vzniku požiarov jednoznačne nevylúčil cudzie zavinenie. Presná príčina vzniku požiaru je predmetom ďalšieho vyšetrovania. Predbežná škoda bola vyčíslená na 50 000 eur," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Keďže chatu dlhodobo nikto nevyužíval a bola v postupnej rekonštrukcii, jednou z verzií je, že požiar nebol náhodný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy