Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Holandský kráľovský pár pokračuje v návšteve Slovenska. Stretli sa aj s rodinou obetí streľby v Teplárni
Zdielať na

Holandský kráľovský pár pokračuje v návšteve Slovenska. Stretli sa aj s rodinou obetí streľby v Teplárni

BRATISLAVA / Kráľovská návšteva z Holandska pokračovala v oficiálnej návšteve Slovenska. Zúčastnili sa diskusie na tému rovnoprávnosti žien a dievčat, otvorili slovensko-holandské biznis fórum Kráľovský pár sa stretol aj s rodinnými príslušníkmi a priateľmi obetí streľby na Zámockej ulici.

Kráľovská návšteva z Holandska pokračovala v oficiálnej návšteve Slovenska. Predpoludňajší program začali v stredu, 8. marca, kráľ s kráľovnou v Slovenskej národnej galérii diskusiou na tému rovnoprávnosti žien a dievčat. Otvorili slovensko-holandské biznis fórum, venované cirkulárnej ekonomike. Popri tom holandská a slovenská strana podpísali memorandum, v ktorom sa zaviazali k spolupráci v detskej onkológii.

Program popoludní pokračoval na Zámockej ulici, v bare Tepláreň, kde sa kráľovský pár stretol s pozostalými po minuloročnej tragédii. Oficiálnu návštevu v Bratislave zavŕšil Viliam Alexander a jeho manželka Maximá koncertom holandských umelcov v Slovenskom národnom divadle. Zajtra sa presunú na návštevu Vysokých Tatier.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy