Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vystreľuje na nich šípky z fúkačky. Zvieratá potom niekoľko dní trpia a zomrú
Zdielať na

Vystreľuje na nich šípky z fúkačky. Zvieratá potom niekoľko dní trpia a zomrú

VEĽKÝ KÝR / Vo Veľkom Kýri niekto zámerne krutým spôsobom útočí na nutrie riečne. Vystreľuje na nich šípky z fúkačky. Zvieratá potom niekoľko dní trpia a zomrú. Za necelý mesiac takto uhynulo viacero nutrií. Prípadom sa už zaoberá aj polícia.

​Natália si počas prechádzok pred dvomi rokmi nutrie obľúbila a chodí k nim k potoku malá Nitra pravidelne. Stačí, že zvieratá počujú jej hlas a všetky bežia k nej. "Poznajú niektoré povely a slová, reagujú na môj tón a hlas," povedala Natália. Mladá žena však pred niekoľkými týždňami spozorovala, že rodiny ubúdajú. Zmizla aj jej obľúbená nutria. "Vedela som, že keď neprišla niekoľko dní, nie je všetko v poriadku," doplnila Natália.

Po tom, ako si Natália všimla, že nutrie riečne z ničoho nič miznú, v jednej z nich našla šípku. "Zmizlo ich až osem. Deviatu som potom našla s pätnásťcentimetrovou oceľovou šípkou zapichnutou v tele," opísala Natália. Vyzerá to tak, že na zvieratá tam niekto útočí fúkačkou. Mláďa, ktoré bolo zranené, spolu s poľovníkom ošetrili. Ide nielen o nemiestnu, ale aj nebezpečnú zábavu. "Je zázrak, že to prežil. Je to ostré a je to z ocele," opísala Natália.
"Je to fúkačka, dlhá meter a pol, ktorá má dostrel až 40 metrov," uviedla Silvia Čaňová, Sloboda zvierat.

Z 25 nutrií tu po 4 týždňoch zostalo už iba 14. Ak by ste boli svedkami tohto činu, kontaktujte televíziu JOJ alebo políciu. Zástupcovia Slobody zvierat hovoria o porušení viacerých zákonov, aj keď nutria chránená nie je. "Nemôže byť s nimi zaobchádzané tak, aby to konanie bolo týraním a zvieratám spôsobovalo utrpenie," doplnila Čaňová. Polícia už v danej veci koná pre podozrenie z trestného činu tárania zvierat.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy