Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Opitý exposlanec, ktorý na mol šoféroval v Šali, sa už postavil pred súd
Zdielať na

Opitý exposlanec, ktorý na mol šoféroval v Šali, sa už postavil pred súd

ŠAĽA/BRATISLAVA / Bývalý mestský poslanec zo Šale, ktorý šoféroval opitý, sa už postavil pred súd. Na tohto opitého šoféra upozornil okoloidúci vodič. A nielen upozornil. Keď podozrivo jazdiace auto spozoroval, odvážne ho zastavil, až do príchodu polície. Riaditeľ dopravnej polície Prezídia Policajného zboru jeho počin na jednej strane síce chváli, no vyzýva vodičov, aby v takýchto prípadoch postupovali úplne inak.

Opitý exposlanec mestského zastupiteľstva jazdil na luxusnom aute v Šali s 2,81 promile alkoholu v krvi. Takmer pritom vrazil do autobusov. Vo chvíli, keď prechádzal kruhovým objazdom, vyletel na ostrovček.

Martin, ktorý všetko videl, sa v jednom momente rozhodol odvážne vodiča zablokovať. Keď zistil, že je opitý, zavolal políciu. "Trošku som mal strach, takže ja som tak sedel v aute, že na spojke rýchlosťou zaradenou, že čo spravím nech sa viem uhnúť, nech ma proste nerozbije," uviedol okoloidúci vodič Martin. 
 
"Predpokladám, že sa snažil zabrániť tragédii, ktorá sa mohla stať pri ďalšej jazde takéhoto vodiča," hovorí Tomáš Vrábel, riaditeľ odboru dopravnej polície Prezídia PZ.

Aj keď to Martin myslel dobre. Zablokovať a zastaviť vozidlo, šéf dopravákov samým vodičom neodporúča.
Nakoľko môžu sebe a ostatným spôsobiť nebezpečenstvo. "Pri podozrivej jazde treba kontaktovať políciu, dobré je aj za vozidlom opatrne ísť a navigovať smer, kadiaľ sa pohybuje," tvrdí Vrábel. 

Podnikateľ zo Šale sa po pobyte v policajnej cele postavil pred súd v Galante. Ten rozhodoval v superrýchlom konaní. Vyviazol s 5 mesačnou podmienku a aj zákazom šoférovať. "Súd uložil obvinenému aj trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlo v trvaní 4 roky," informuje hovorkyňa Krajského súdu v Trnave. 

Rozhodnutie prvostupňového súdu však ešte nie je právoplatné. Prokurátor spokojný nebol a podal odpor. O všetkom tak bude rozhodovať krajský súd.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy