Polojasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Otrasný prípad týrania: Zúbožený psík žil v ukrutných bolestiach. Majiteľom hrozí trest
Zdielať na

Otrasný prípad týrania: Zúbožený psík žil v ukrutných bolestiach. Majiteľom hrozí trest

BÔRKA / Vyhladovaný na smrť, so zarastenou skobou v krku a ukrutnými bolesťami. Psíka zachránili pracovníci Slobody zvierat doslova v hodine dvanástej. Na majiteľa zúboženého psíka podali trestné oznámenie a hrozí mu až 5 rokov za mrežami.

Vo videu nájdete autentické zábery sučky Belly, ktorá niekoľko dní žila v ukrutných bolestiach. Okrem toho, že bola podvyživená a uviazaná na krátkej reťazi, ju poriadne vytrápila aj skoba, ktorá sa jej do krku zarezala tak hlboko, že ju museli dokonca operovať. "Hrozila tam obrovská infekcia, ktorej by bez pomoci bola otázka možno pár týždňov, ani nie mesiacov a mohlo dôjsť k najhoršiemu," povedala Kristína Devínska zo Slobody zvierat.

Zviera v zúboženom stave nahlásili na Linku proti krutosti obyvatelia z obce Bôrka na východe Slovenska. Keď na miesto prišla inšpektorka, psíka majiteľom okamžite odobrala. "Keďže mala zarezanú skobu, tam ju museli vložiť priamo do mäsa a keďže bola na reťazi, tak ju to bolestivo ťahalo, to je týranie zvierat jednoznačné," ozrejmil Jozef Chmel, hlavný inšpektor z Linky proti krutosti. 

Majitelia Belly sú pri tom inšpektorom z Linky proti krutosti veľmi dobre známi. Zviera im totiž neodobrali prvýkrát. "Túto rodinu sme riešili dosť dlho aj pred tým, keď tam mali tiež fenku, ktorá bola vo veľmi zlom stave, teraz sme dostali zasa hlásenie, tak sme začali vyšetrovať tento prípad," doplnil Chmel. 

Inšpektori už na majiteľa bezbranného psíka podali trestné oznámenie. V prípade preukázania viny mu hrozí pobyt za mrežami. "Pri tomto tipe je dôležitá správa veterinára. Ak skonštatuje, že tento tip zranenia spôsobil psíkovi mimoriadne utrpenie, tak v takom prípade je to určite trestný čin. Ak by bol tento čin spáchaný na mieste prístupnom verejnosti, je tu sadzba od 1 do 5 rokov," konštatovala zvieracia ombudsmanka Zuzana Stanová.

Belly sa už aktuálne nachádza v bratislavskom útulku, kde sa o ňu postarajú do chvíle, kým si nenájde nového majiteľa. "Je to psík, ktorý si váži všetko, čo od nás dostáva, pretože tie podmienky, z ktorých pochádza sú katastrofálne. Je to veľmi vďačné zvieratko," dodala Devínska. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy