Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Šofér auta nemal v noci zapnuté svetlá. Čelne do neho narazila protiidúca vodička
Zdielať na

Šofér auta nemal v noci zapnuté svetlá. Čelne do neho narazila protiidúca vodička

BANSKÁ BYSTRICA / Pre čelnú zrážku dvoch áut bol hlavný ťah na Horehronie počas piatkovej dopravnej špičky neprejazdný. Starší vodič terénneho vozidla nemal zapnuté svetlá a tak ho v tme nebolo vôbec vidieť. Vodička protiidúceho auta ho tak zbadala až tesne pred nárazom.

Bola už tma, navyše v okolí Banskej Bystrice pršalo, čo ešte viac zhoršovalo viditeľnosť. Terénne auto, ktoré išlo bez zapnutých svetiel, tak bolo na ceste ťažké spozorovať. Vodič (76) mal podľa polície z neznámych príčin prejsť do protismeru a keďže bolo auto neosvetlené, vodička protiidúceho auta si ho všimla tesne pred zrážkou.

Po náraze odhodilo terénne auto do priekopy. Ľuďom v oboch autách pomáhali záchranári. "Zranenia dvoch ľudí našťastie nemali závažný charakter. Boli transportovaní do nemocnice," uviedla hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

V terénnom aute, ktoré šoféroval dôchodca, našli policajti niekoľko zbraní vrátane brokovnice. Veci policajti zaistili, no zbrane by mal muž mať v legálnej držbe. Okolnosti nehody vyšetrujú. Alkohol ani u jedného z účastníkov nezistili.

Vodiča terénneho auta si v čase pred nehodou všimli viacerí svedkovia na hlavnom ťahu cez Banskú Bystricu. Jeho jazda na neosvetlenom aute sa im zdala riskantná, no skôr, ako ho stihli zastaviť policajti, došlo k nehode.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy