Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Rumuni trikom oberajú Bratislavčanov o peniaze
Zdielať na

Rumuni trikom oberajú Bratislavčanov o peniaze

TV JOJ sa Rumunov pri triku podarilo nakrútiť

Zdá sa, že naše hlavné mesto je v poslednom období zaplavené zlatými prsteňmi. Tie čírou "náhodou" ležia na zemi a nájdu ich až Rumuni a to práve vo chvíli, keď prechádzate okolo nich. V tomto prípade však ide o dobre premyslený trik, ktorým Rumuni dokážu od ľudí získať za deň aj 50 eur. 

Televízii Joj sa takto podarilo nakrútiť neďaleko bratislavskej hlavnej stanice nenápadného chlapca, ktorý sa túla ulicami. Je to Rumun. Ten sa zrazu skloní k zemi, akoby niečo našiel. O chvíľu už zo zeme dvíha prsteň, ktorý akože práve náhodou našiel.

O chvíľu zopakuje presne taký istý úkon. Zatiaľ nepochodil. Jojka s cieľom ukázať, že naozaj ide len o fintu, nechala, aby oslovil aj televízneho redaktora. Kameru samozrejme nevidel.

Rumun tvrdil, že sa vraj volá Marko. Začal ukazovať, že pri drevenej terase videl ležať prsteň a myslel si, že je redaktora. Jedno euro ako nálezné mu bolo málo, žiadal rovných päť!

O ulicu ďalej sa v tom istom čase nachádzali pritom ďalšie dve ženy. Tiež Rumunky, ktoré sa skláňali k zemi, vždy pred chodcami, ktorých si vybrali. Ľuďom podsúvali prstene, ktoré so zlatom nemajú nič spoločné.

Kto sa ulakomí na kúsok kovu, príde o peniaze. V zlatníctvach už desiatky ľudí zistili, že sa nechali dobehnúť. Mosadzné prstene tam nedokázali speňažiť.

Rumuni, ktorí ponúkajú "zlaté" prstene majú dobre vymyslený systém ako odhaliť to, či ich niekto špehuje alebo nie. Preto prstene predávajú vždy vo dvojici.

Zdielať na

Najčítanejšie správy