Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Anonym nahlásil bombu v dome Igora Matoviča a aj v byte prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Daniela Lipšica
Zdielať na

Anonym nahlásil bombu v dome Igora Matoviča a aj v byte prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Daniela Lipšica

BRATISLAVA – V ranných hodinách anonym nahlásil bombu nielen v dome poslanca Igora Matoviča, ale aj v byte prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Daniela Lipšica. Urobil tak cez kontaktný formulár na webovej stránke Prezídia Policajného zboru. Nie je vylúčené, že neznáma osoba pochádza z Bratislavského kraja.

Podľa zistení TV JOJ polícia skontrolovala u špeciálneho prokurátora najmä vonkajšie a spoločné priestory bytového domu, keďže v čase zásahu sa nachádzal v práci v Pezinku, a to na Úrade špeciálnej prokuratúry. Polícia z taktických dôvodov presný počet policajtov v teréne neuviedla, dokopy v rámci obidvoch akcií išlo o niekoľko desiatok príslušníkov vrátane psovodov. Bytový dom v Bratislave museli evakuovať. Hoci bomba sa u Daniela Lipšica nahlásila po prvý raz, u Igora Matoviča to bolo trikrát.

"Ja to už ani nepočítam. Prečo mal Fico ochranku? Aby mu niekam vynášala nábytok pre frajerku, ale Matovičovi ochranku už teda nie. Rozumný človek si urobí názor. My to tu zažívame pravidelne," opísal poslanec NR SR Igor Matovič. "Chcel by som všetkých vyzvať, aby z útokov na moju osobu vynechali mojich najbližších - moju manželku a moje deti. Zároveň ubezpečujem všetkých, že podobné incidenty mňa, ani mojich kolegov na Úrade špeciálnej prokuratúry, nijako neovplyvnia v našej práci, a ani v našom cieli - aby Slovensko bolo krajinou, kde nikto nestojí nad zákonom," uviedol Daniel Lipšic vo svojom stanovisku.

Pyrotechnické prehliadky sa skončili krátko pred pol desiatou ráno, ako v Bratislave, tak aj v Trnave. "Vykonaná pyrotechnická prehliadka sa skončila s negatívnym výsledkom," informoval hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. Práve kvôli nahlásenej bombe vznikli v okolí Starého mesta aj kolóny. Za zápchy v centre sa síce netrestá, no za šírenie poplašnej správy hrozí páchateľovi až 2-ročné väzenie. Len minulý týždeň mužský hlas nahlásil na 112 bombu v dvoch nemocniciach v Trnavskom kraji, na železničnej stanici v Trnave i na poliklinike v Seredi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy