Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Potrebujú sviečky, teplé oblečenie či trvanlivé potraviny. TV JOJ vyšle na Ukrajinu už šiesty kamión pomoci
Zdielať na

Potrebujú sviečky, teplé oblečenie či trvanlivé potraviny. TV JOJ vyšle na Ukrajinu už šiesty kamión pomoci

BRATISLAVA / Členovia občianskeho združenia Dobrovoľná civilná ochrana majú mnoho materiálnej pomoci pre Ukrajinu. Už šiesty kamión s humanitárnou pomocou chce v polovici februára poslať televízia JOJ. Ukrajinci potrebujú sviečky, teplé oblečenie či trvanlivé potraviny.

Ľudia na Kopčiansku 20 nosia rôzne veci na pomoc pre Ukrajincov. Ide o zariadenie Civilnej ochrany v Bratislave, kde odídenci z Ukrajiny majú dočasný domov. "Kde nám volajú na telefónne číslo, ktoré je na internete k dispozícii na našej internetovej stránke. Prinášajú nám rôzne veci, od oblečenia cez potraviny až po hygienu," uviedol Stanislav Pešek, predseda Dobrovoľnej civilnej ochrany.

Na základe výzvy ľudia doniesli okolo 1 300 sviečok

"Každá takáto sviečka dokáže zohriať miestnosť o niekoľko stupňov. Na základe toho bola naším občianskych združením urobená výzva - Daruj svetlo, daruj teplo," vysvetlil Slavomír Kan, člen Dobrovoľnej civilnej ochrany. Keďže občianske združenie nemá dopravné prostriedky požiadali o spoluprácu televíziu JOJ. "Aktuálne naša potreba v rámci zbierok je riešenie logistiky, respektíve dopravy humanitárnej pomoci do konkrétnych bojových zón tak, aby pomoc bola adresná," dodal Pešek.

Televízia JOJ sa chystá vyslať na Ukrajinu už v poradí šiesty kamión

"Ozvalo sa nám, veľa ľudí, že nám chcú dať veľa vecí, ale ozvali sa a takí, ktorí majú veľa vecí, no nevedia ich dopraviť na Ukrajinu. Takže sme sa nejakým spôsobom spojili, aby sme naplnili kamión," vysvetlila reportérka TV JOJ, Marika Dulaiová. Ženy z Ukrajiny, ktoré utiekli pred vojnou sú dennodenne v kontakte so svojimi najbližšími, ktorí sú na Ukrajine. Pani Olena je na Slovenku od začiatku vojny. Prišla z Chersonu."Situácia je taká, že každý deň umierajú ľudia a dochádza k deštrukcii miest," opísala Olena.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy