Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pre ceny energií museli zatvoriť prvú škôlku. Učiteľky a deti preradili do iných zariadení
Zdielať na

Pre ceny energií museli zatvoriť prvú škôlku. Učiteľky a deti preradili do iných zariadení

DOLNÝ KUBÍN / Avizované utorkové (17. január) rozhodnutie smerujúce k verejnému sektoru bude mimoriadne očakávané. Máme tu už prvú škôlku, ktorú museli dočasne zatvoriť. Ide o Dolný Kubín - učiteľky a deti preradili do iných zariadení.

​Pre vysoké ceny energií zatvorili škôlku v Dolnom Kubíne. Zatiaľ na tri mesiace. Škôlka kúri plynom a matematika jednoducho nepustí. "Vlani sme platili dvadsať eur za magawatthodinu plynu, teraz je to viac ako dvesto eur. Zálohová platba bola 320 eur, teraz očakávame viac ako 2-tisíc eur," uviedol viceprimátor Matúš Lakoštík. Aj keď zvažovali viaceré alternatívy, napokon škôlku zavreli. "Bola to nutnosť. Kontaktovali sme rodičov a deti pôjdu do náhradných škôl," informovala riaditeľka MŠ Záskalická, Dolný Kubín Veronika Puváková.

Viacerí rodičia s tým majú problém. "Neprijali to s nadšením, obzvlášť rodičia z azylového domu. Tam je ta finančná situácia veľmi zla. Tí rodičia väčšinou poberajú sociálne dávky, prideľovali sme ich tam, kde sú voľné miesta a musia ísť autobusom," pokračovala Veronika Puváková. Čiže príchod do škôlky sa im predraží. Podľa riaditeľky to niektorí rodičia aj vzdali. "Niektoré deti sa aj odhlásili. Išli do iných okresov alebo do iných materských škôl," zhrnula Puváková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy