Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Čakanie na Godota: Na vydanie nových dokladov si počkáte niekoľko hodín
Zdielať na

Čakanie na Godota: Na vydanie nových dokladov si počkáte niekoľko hodín

BRATISLAVA / O nové biometrické občianske preukazy je veľký záujem. Hoci Ministerstvo vnútra začalo s ich vydávaním už v decembri, stále si na jeho vydanie počkáte niekoľko hodín. Celej situácii nepomáha ani fakt, že viacerým pracoviskám chýbajú úradníci. A tak vám ostáva len jediné - čakať.

Ak si chcete vybaviť nový občiansky preukaz alebo cestné doklady, pripravte sa na to, že si na nich môžete na úradoch počkať aj niekoľko hodín. V prípade, že si neprivstanete a neprídete pred otváracími hodinami, ľahko sa môže stať, že sa vám lístok neujde. Potom tak budete, paradoxne, čakať na čakací lístok. "V podstate najprv som si ani nevedela zobrať lístok, lebo to bolo vybookované hneď ráno na celý deň. Takže mi jedna ochotná pani podala svoj, keďže musela odísť," povedala v ankete Kristína, čakajúca na doklady v Klientskom centre v Bratislave.

Vo štvrtok, 5. januára, bola čakacia doba v Klientskych centrách v Bratislave rôzna, no pohybovala sa v hodinách. Niektorí si na svoje doklady počkali aj viac ako tri hodiny. "Bol som tu už hodinu pred otvorením, teraz je jedenásť hodín. Čakám už asi tri a pol hodiny," povedal v ankete Dominik. Kým sa čakacie haly plnia ľuďmi, úradnícke pracoviská sú poloprázdne, čo je po Novom roku pochopiteľné. No aj to je jeden z dôvodov, prečo vybavovanie dokladov tak dlho trvá. Podľa Evy sú pracoviská obsadené len z jednej tretiny. "No keby boli všetky pracoviská obsadené, tak by sme už dávno boli vybavení," doplnila.

Podobná situácia bola aj na inom oddelení v meste. Rady ľudí boli najväčšie o ôsmej hodine ráno a počas čakania jedna pani v rade odpadla. Viacerí ľudia sa pokúšali vybaviť si doklady aj skôr, ale márne. "Už včera som tu bol a ľudia stáli až von, tak som išiel domov," povedal v ankete Štefan. "Ukončili lístky a v ten deň už nedávajú, lebo mali plno, o jednej poobede tam končili a hotovo," vyjadril sa v ankete Miroslav.

Redakcia TV JOJ adresovala vo štvrtok otázky k aktuálnej situácii aj ministerstvu vnútra. To ale otázky môže zodpovedať najskôr až v pondelok, 9. januára. A tak čakáme ďalej aj my.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy