Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nový vlakový grafikon komplikuje život aj obyvateľom Kysúc. Cesta za prácou sa mnohým predĺžila
Zdielať na

Nový vlakový grafikon komplikuje život aj obyvateľom Kysúc. Cesta za prácou sa mnohým predĺžila

KYSUCE / Nový železničný grafikon mal ľuďom pomôcť. No stal sa opak. Nespokojní sú ľudia z rôznych regiónov Slovenska, ktorým skomplikoval cestu do práce, či do školy. Na Kysuciach sa už ľudia začínajú búriť a žiadajú kompetentných, aby si všimli problémy, ktoré im tieto zmeny priniesli.

"Tento grafikon, ako povedal pán Doležal, je revolučný, ale podľa mňa skôr primitívny, lebo nie je dňa, aby sme neriešili takto s papierikom, že či vám niečo ide," povedal hasič v žilinskej fabrike Vladimír. Nový grafikon komplikuje život aj samotným železničiarom. Napríklad aj dvom ženám, ktoré robia na zriaďovacej stanici v Tepličke nad Váhom. "Prídeme do Žiliny, potom nám odíde ten služobný do Tepličky a nemáme sa tam ako dostať," povedala železničiarka Bohuslava. 

Problém je v tom, že v novom cestovnom poriadku železníc zodpovední zrušili priame spojenie zo Skalitého do Žiliny. "Vlakové spojenia sú len po mesto Čadca, kde musia cestujúci prestúpiť na ďalší vlakový spoj, kde je presun niekde niekoľko minút, niekde niekoľko desiatok minút," povedal starosta Skalitého Jozef Cech. 

Nový grafikon netrápi len Kysučanov. Štábu TV JOJ sa ozval aj pán Martin, ktorý cestoval z východného Slovenska do Banskej Bystrice a chcel prestúpiť z rýchlika na osobný vlak vo Vrútkach. Ale meškanie spôsobilo, že to nestihol. "Kedysi tam bol čas na prestup 15 minút až 23 minút, teraz len 5 minút. Ľudia, ktorí pravidelne cestujú na tejto linke, budú mať veľký problém," informuje pán Martin. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy